Ce se întâmplă acum și ce se poate întâmpla la Real Madrid

0
2029

Meciul pierdut de Real Madrid cu Sevilla, pe Sanchez Pizjuan, a declanșat o avalanșă de critici, din partea suporterilor sau a presei, la adresa antrenorului, a unor jucători și chiar a președintelui Florentino Perez. E vorba de un singur meci, de o primă înfrângere, însă o înfrângere ce se vedea sosind, simptomă a fotbalului speculativ oferit de Rafa Benitez, care a reușit să își dinamiteze cât se poate de repede poziția. O dată cu apariția criticilor, drept scut de apărare, Florentino Perez a pornit mașinăria mediatică ce îi spală fațada clubului ori de câte ori apar problemele, o tactică ce a dat roade de cele mai multe ori.

Cristiano Ronaldo

cristiano ronaldo fluierat
Prima ecuație cu multe și greu de rezolvat necunoscute este Cristiano Ronaldo. Luat tot mai des în colimator de către fanii echipei din cauza randamentului scăzut din ultima vreme și absența totală în meciurile importante, portughezul nu pare dispus să calmeze spiritele, cel puțin nu din proprie inițiativă. La doar câteva ore după înfrângerea de la Sevilla, Ronaldo și-a făcut apariția în Anglia pentru a defila pe covorul roșu ce i s-a așezat în față cu ocazia prezentării filmului al cărui protagonist este. Un nou șir de supoziții au apărut după ce actualul Balon de Aur s-a tras în fotografii alături de Carlo Ancelotti, Mourinho sau mentorul său, Alex Ferguson, în timp ce Real Madrid a strălucit prin absență, fie ei jucători sau conducători. Probabil că nu o face intenționat și nici nu îi pasă, însă atacantul Realului are ghinion cu alegerea zilelor dedicate chestiunilor personale. S-a întâmplat sezonul trecut, atunci când după un categoric 0-3 cu Atletico Madrid și-a sărbătorit ziua de naștere, cu imagini apărute în presă ce au provocat acel celebru ”Mulțumim Kevin Roldan, cu tine a început totul” lansat de Pique la finalul campionatului, și s-a întâmplat acum, când lansarea filmului său vine la doar o zi după această înfrângere în fața Sevillei. Portughezul e conștient că prestațiile sale din ultima perioadă l-au îndepărtat mult de câștigarea unui nou Balon de Aur și există posibilitatea ca el să gândească la o dozare a propriilor forțe având ca obiectiv semnarea a ceea ce poate fi ultimul mare transfer al carierei sale.

Rafa Benitez

rafa benitez
Antrenorul spaniol avea ca atu până acum calificarea asigurată în următoarea fază a Ligii Campionilor și primul loc în campionat. Cele trei puncte pierdute la Sevilla l-au lăsat însă în fundul gol în fața celor care îl acuză că nu se poate impune în fața jucătorilor și că nu este capabil să îi facă să reacționeze. Pentru că, dacă ceva i-a durut pe suporterii Realului după meciul pierdut cu echipa lui Unai Emery, a fost lipsa de reacție a jucătorilor în momentul în care s-au văzut conduși pe tabela de marcaj. De altfel, Benitez a ținut să își exprime nemulțumirea la adresa jucătorilor chiar în timpul meciului, de pe banca de rezerve, insuficient însă pentru a evita transformarea echipei sale într-un taur rănit cu care se distra adversarul. La finalul meciului Cristiano Ronaldo, captat de camerele TV, nu s-a sfiit să îi spună lui Sergio Ramos că ”jucăm prea în spate”, însă Benitez, întrebat ulterior despre randamentul slab al portughezului, s-a limitat la a spune că vorbește „despre echipă, nu despre jucători”. Nu l-a fel a procedat și în cazul columbianului James, care ținuse să precizeze că se simte bine de două săptămâni și pe care Benitez îl vede acum ca pe un jucător „căruia îi lipsește ritmul”. Benitez a fost numit antrenor la echipă de Florentino, având ca misiune readucerea disciplinei în vestiar, unul dintre motivele invocate pentru concedierea lui Ancelotti, și tocmai acolo a apărut buba. Mai mult, dacă până acum rezultatele îi țineau spatele, în ciuda unui fotbal cât se poate de sărac, lui Benitez îi mai rămâne o mică marjă de eroare, pentru că în față se vede meciul cu Barcelona, chiar pe Santiago Bernabeu, loc de unde puțini scapă vii vocii tribunei. Se spune des cât de odioase sunt comparațiile, însă umbra lui Ancelotti încă își mai face prezența în vestiarul celor de la Real Madrid. Italianul era mai mult decât un antrenor pentru jucători. Se sfătuia cu ei și îi lăsa să se simtă participanți în strategia lui, dându-le putere de decizie în anumite aspecte. Cu Benitez senzația e că s-au transformat în simplii muncitori, iar asta afectează foarte serios ego-ul unor sportivi care câștigă zeci și zeci de milioane de euro.

Ce are de gând Florentino?

florentino
Ca de fiecare dată când apele se învolburează în jurul echipei, simțind în ceafă răsuflarea critică a suporterilor și a presei, președintele Real Madrid scoate în față planul de urgență, plan ce are ca unică menire calmarea furtunii. Așa au apărut, cât se poate de oportune, informații cu posibilele viitoare transferuri, trei nume importante din fotbalul european fiind cele mai vehiculate în aceste ultime zile: Lewandowski, Eden Hazard și De Gea. Cei trei au contracte blindate în acest moment, însă pentru Florentino Perez hârtiile sunt simple amănunte de care se ocupă contabilii. O altă posibilă bombă pregătită de către președintele ar fi readucerea lui Jose Mourinho, profitând de situația limită pe care o trăiește portughezul în această perioadă cu Chelsea. Cert e că pentru a putea intra jucători, Florentino trebuie mai întâi să facă loc în lot, iar cei aleși să plece la finalul acestui sezon sunt Cristiano Ronaldo și Benzema, considerând-se că aceștia au amortizat banii cheltuiți pe ei în cele șapte sezoane jucate pentru Real Madrid.

Articolul precedentIbrahimovic și copii cu ochii cât cepele: Reîntâlnirea
Articolul următorCasa de pariuri Bwin returnează bani celor care au pariat pe Valentino Rossi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here