atletico madrid chinaWang Jianlin, președintele grupului Wanda, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din China, este începând de astăzi unul dintre principalii acționari de la Atletico Madrid. Operațiunea economică, pactată în mod oficial într-un luxos hotel din Beijing, presupune o investiție de 45 de milioane de euro din partea magnatului asiatic.

Investiția este prima de acest gen a unei companii chineze în fotbalul european. Wang, iubitor împătimit al fotbalului, a fondat primul club profesionist din China, Dalian Wanda, în perioada anilor 90. A ajuns să cumpere acțiuni la Atletico după ce a încercat fără succes aceeași operațiune și la Valencia, preluată între timp de un alt om de afaceri asiatic, singaporezul Peter Lim.

De altfel, Wang nu este un personaj nou în lumea afacerilor din capitala Spaniei, anul trcut cumpărând o clădire imensă în centrul Madridului în schimbul sumei de 265 de milioane de euro, iar guvernul spaniol negociază o posibilă vânzare către acesta a unui teren periferic cu o suprafață de peste două milioane de metri pătrați, pe care urmează să se construiască un mega-complex imobiliar.

La puțin timp de la anunțarea acordului cu Wang, Atletico Madrid și-a lansat și pagina oficială în limba chineză.

Wang Jianlin are avere estimată de 21 miliarde de euro, ocupând locul 101 in lista Forbes.  Compania sa, Dalian Wanda Group,  este proprietara a 85 de mall-uri, 51 de hoteluri de lux și 86 de săli de cinema doar în China.  După cumpărarea AMC Entertainment Holdings în  2013 a devenit proprietarul a peste 5000 de săli de cinema răspândite pe tot mapamondul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here