50 de ani de istorie într-un singur cuvânt: „PAISLEY”

1
1471

_76926750_pa-407857

Pe 13 ianuarie 1919 într-un orăsel din nord-estul Angliei se năștea Bob Paisley, unul dintre cei mai impoartanți oameni din istoria lui Liverpool! Acesta și-a petrecut aproximativ jumătate de veac pe Anfield.

Paisley a început ca fotbalist (atacant/extremă stânga) pentru ca mai apoi, după încheierea carierei de fotbalist să fie fizioterapeutul echipei iar în cele din urmă să devină antrenor și manager echipei pe care a iubit-o pănă la ultima suflare. Din postura de jucător, Paisley a câștigat un titlu de campion (sezonul 1946/47) iar ca antrenor, are un palmares de invidiat: 6 titluri de campion, 3 cupe ale Ligii, 6 FA Charity Shield, 3 cupe ale campionilor europeni, o cupă UEFA și o Super Cupă UEFA. Este primul manager din istorie care a reușit să căștige Cupa Cupelor/Liga Campionilor de trei ori. Recodul acesta a fost egalat de Carlo Ancelotti. Este unul dintre cele 5 persoane care au câștigat titlul în Anglia atât din postura de jucător, cât și din postura de antrenor. Ceilalți patru sunt: Bill Nicholson (Tottenham Hotspur), Howard Kendall (Everton), George Graham (Arsenal) și Kenny Dalglish (Liverpool).

https://www.youtube.com/watch?v=pycR5M3FLWI

Bob Paisley s-a stins din viață la 77 de ani (14 februarie 1996). Moartea acestuia a survenit în urma accentuării bolii cu care fusese diagnosticat în 1992, Alzheimer.

Galerie foto!

 

Articolul precedentFunny! Hulk prezintă o metodă de a păcăli portarul la penalty
Articolul următorTrick shot cu Jermain Defoe în bucătărie
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here