5 lecții de viață pe care le putem învăța jucând poker

0
550

Pokerul este mai mult decât un joc de noroc din care practicanții de top câștigă milioane de dolari. Este un joc de strategie și chiar un joc din care poți învăța lecții care să îți servească în viață.

Nu trebuie să fii jucător împătimit ca să îți dai seama despre cum te pregătește pokerul pentru tot ce faci din momentul în care te ridici de la masă sau, în caz că obișnuiești să joci online, în care închizi site-ul sau aplicația. Trebuie să tot timpul concentrat. Dacă vrei ceva mai lejer, poți încerca video poker games. Sunt o combinație între pokerul clasic și sloturi, având o rată de câștigat foarte ridicată.

Dar să revenim. Iată care sunt cele 5 lecții de căpătâi pe care le putem învăța jucând jocul de cărți care l-a ajutat pe canadianul de origine română Daniel Negreanu să câștige pentru 20 de milioane de dolari până în prezent:

Lecția nr. 1: Disciplina este cea mai de preț virtute

Orice jucător de poker „cu capul pe umeri” știe că poate avea și mâine proaste. Uneori, poate trece chiar prin perioade nefaste, care durează săptămâni. Deosebirea între profesioniști și amatori este că cei care câștigă bani din acest joc au încredere în strategia lor și au disciplina necesară să se țină de ea, orice s-ar întâmpla la un moment dat. Așa este și în viață. Uneori, e posibil să nu meargă toate lucrurile așa cum ne propunem. Dacă ne demoralizăm și renunțăm la pașii gândiți pentru îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am fixat, atunci dăm greș.

Lecția nr. 2: Trebuie să fim atenți cu banii

Jucătorii de poker de succes știu cum să își împartă bugetul, astfel încât să riște foarte puțin atunci când probabilitatea de câștig este mică sau când mâna nu reprezintă un interes deosebit. Fiecare dintre noi avem niște câștiguri lunare, un buget de cheltuit. Unii mai mare, alții mai mic. Cei care câștigă mult nu sunt neapărat în avantaj, pentru că banii se duc repede dacă nu ești atent la modul în care îi cheltuiești. De exemplu, într-un hipermarket sticla de apă plată de 2 litri costă 3,5 lei, iar în altul aceeași apă costă 2,3 lei. E bine să fim atenți la aceste diferențe, să încercăm să facem economii și să nu cheltuim nejustificat.

 Lecția 3: Nu este bine să ne arătăm emoțiile

Cei mai buni „pokeriști” nu își trădează niciodată emoțiile. Au aceeași mimică, indiferent că sunt dezamăgiți sau exaltați de cărțile împărțite. Ei afișează așa-numita „față de poker”. Și în „viața reală” a-ți arăta emoțiile în public înseamnă, de multe ori, un semn slăbiciune. Sunt oameni în jurul nostru care sunt invidioși și încearcă să ne tragă în jos atunci când suntem „pe val” sau care ne pot coborî moralul și mai mult atunci când suntem supărați. De asemenea, mărturisirea sentimentelor ne poate face vulnerabili. Cel mai bine este să fim greu de „citit” pentru cei în care nu avem încredere totală.

Lecția nr. 4: nu trebuie să avem încredere orbească în oameni

Unul dintre „armele” jucătorilor de poker este „bluful”. Mulți joacă la cacealma. Încearcă să te facă să crezi ceva, când, de fapt, situația este contrară celei pe care o prezintă ei. Așa cum participanții de la masa de poker nu se putea încrede niciodată unul în altul, poate că este indicat să fim și noi rezervați față de ce spun cei din jurul nostru. Încrederea orbească a fost dintotdeauna cauza multor suferințe. Știm, nu sună bine deloc, dar aceasta este realitatea. O vorbă înțeleaptă spune „să nu ai încredere în cine nu are încredere în tine”. La poker, este o regulă generală.

Lecția nr. 5: Trebuie să gândim pe termen lung

Așa cum spuneam, pokerul este prin excelență un joc de strategie. În funcție de cărțile pe care le primește la prima împărțire, jucătorul își face planul de acțiune, luând în considerare toate mutările posibile ale adversarilor. Tot ce facem în viață trebuie să se înscrie într-o strategie gândită pe termen lung, care pornește de la ce avem în prezent și tinde către ce visăm să fim sau să avem. Ca parte a acestei strategii, trebuie să avem în vedere toate scenariile care pot apărea și care pot reprezenta obstacole, sau, dimpotrivă, un context favorabil. La fiecare pas făcut trebuie să existe alternative, pe care este greu să le gândim pe moment.

Articolul precedentArnold Kruiswijk, fotbalistul care a rămas în istorie pentru un gol și un autogol
Articolul următorCei mai tineri 10 jucători care au evoluat în primele 5 campionate ale Europei în acest sezon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here