4 lucruri pe care iubitorii sportului le pot face în Monte Carlo

0
749

Monaco este locul în care farmecul și rafinamentul se întâlnesc, pe țărmurile însorite ale Rivierei Franceze. Niciun alt oraș din lume nu poate egala reputația de lux a principatului. Monaco este unul dintre cele mai mici state din lume, dar și unul dintre cele mai bogate. Turiștii se pot delecta aici în diverse moduri, însă totul depinde de bugetul pe care îl au la dispoziție. Atracțiile disponibile sunt pe toate gusturile, însă iubitorii sportului pot experimenta aici câteva lucruri absolut deosebite.

Asistă la cursa de Formula 1

Grand Prix-ul de Monaco oferă cea mai scurtă cursă din calendarul Formulei 1, din punctul de vedere al distanței parcurse de-a lungul unei curse, însă este cea mai spectaculoasă și prestigioasă întrecere. Bolidurile rulează pe drumurile publice, lucru care necesită o muncă de șase săptămâni pentru pregătirea traseului și alte 3 săptămâni pentru demontarea echipamentelor aferente. Cel mai celebru viraj este acul de păr din fața Hotelului Fairmont, în timp ce șicana plasată la ieșirea din tunel este cam singurul loc în care se poate depăși. Pasionații de motorsport pot parcurge pe jos sau cu mașina acest traseu, în afara programului destinat Grand Prix-ului. În Monaco se pot închiria diverse “supercar”-uri, care mai de care mai spectaculoase și se poate vizita Muzeul Automobilului Monaco, care include în jur de 100 de mașini de colecție, dar și bolizi de Formula 1 din diverse epoci.

Participă la un meci al echipei de fotbal AS Monaco

Stadionul Louis II din Monaco a fost gazda Supercupei Europei între anii 1998 și 2012. În prezent, este folosit de către titratul club AS Monaco, care participă în Ligue 1, primul eșalon al fotbalului francez. Kylian Mbappe, campion mondial cu Franța și actual atacant al formației PSG, actualmente cel mai valoros fotbalist al planetei, a făcut doi ani de juniorat la Monaco, înainte de a debuta la prima echipă, iar după numai un an și jumătate, a fost împrumutat la campioana Franței, care ulterior a plătit nu mai puțin de 180.000 de euro pentru transferul său. Stadionul din Monaco are o capacitate de doar 18.500 de locuri, dar are o arhitectură inedită pentru o arenă, putând să fie cu ușurință confundat cu blocurile din împrejurime. La interior, arena este extrem de elegantă.

Testează-ți îndemânarea la un sport al minții: pokerul

Jocul de poker a fost inventat în anul 1829, iar faimosul Cazinou din Monte Carlo a fost inaugurat în anul 1861 de către Prințul Carol al III-lea; 5 ani mai târziu, regiunea din jurul cazinoului a devenit principat. De atunci și până acum, acolo s-au desfășurat nenumărate partide de poker pe cinste. Cazinoul a fost folosit și pentru filmarea scenelor din filmul Casino Royale, în care James Bond și-a arătat abilitățile la masa de joc în fața antagonistului „Le Chiffre”. În prezent, în Cazinoul din Monte Carlo se desfășoară numeroase turnee de poker: este vorba atât despre competiții cu mize mici, adresate tuturor turiștilor, cât și despre evenimente de prestigiu, cum ar fi European Poker Tour (EPT). Deși poate părea surprinzător, codul vestimentar nu este extrem de strict, în sensul că ținutele casual sunt acceptate, fiind interzise doar ținutele sport.

Închiriază un skijet, flyboard, fliteboard sau o barcă

O bună parte din distracția care are loc în Monaco se desfășoară pe apă. Skijet-urile sunt pe gustul majorității iubitorilor de adrenalină: Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Kimi Raikkonen și Kylian Mbappe sunt numai câteva dintre vedetele care s-au întrecut cu skijet-urile pe coasta din principat. Oferta este însă mult mai bogată de atât. Flyboard-ul este de asemenea disponibil, pentru închiriere: această placă este alimentată de cinci reactoare și te va ajuta să zbori deasupra apei. Fliteboard-ul este o altă opțiune: este vorba despre un fel de surfing, în care placa stă suspendată și este controlată cu ajutorul unei telecomenzi, iar poziția de navigare poate să difere. Nu lipsesc nici plimbările cu barca, parasailing-ul sau colacul tractat.

Articolul precedentRoberto Baggio, penalty-ul pe care nu-l va uita niciodată
Articolul următorHumis – un super interviu cu atacantul Venusului în anul 1939

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here