28 de ani de la victoria istorică cu Danemarca

0
2243

Pe 15 noiembrie 1989, România obținea calificarea la Campionatul Mondial din Italia după ce în utlimul meci al grupei învingea principala adversară, Danemarca cu scorul de 3-1. A fost primul mondial pentru noi după o așteptare de 20 de ani, predecenta prezență fiind cea din Mexic, 1970.

România făcea parte din Grupa 1 alături de Danemarca, Grecia și Bulgaria. Îniaintea ultimul meci din grupă, cel cu danezii, România ocupa poziția a doua cu 7 puncte, cu unul mai puțin decât Danemarca. Noi aveam nevoie de o victorie în timp pentru oaspeți era de ajuns și un egal. În fața a peste 30.000 de spectatori, danezii ne-au ucis speranțele prin Povlsen care a reluat în poarta goală în minutul 9 după o cursă de senzație a lui Michael Laudrup. Gabi Balint a reușit să egaleze în minutul 25 iar Sabău ne-a adus în avantaj în minutul 38. Până la final, Balint avea să mai marcheze o dată în minutul 61, stabilind și scorul final, 3-1.

Emerich Jenei a început partida cu: Silviu Lung (C), Dan Petrescu, Ioan Andone, Gică Popescu, Ștefan Iovan, Ioan Ovidiu Sabău, Iosif Rotariu, Gică Hagi, Marius Lăcătuș, Gabi Balint și Dănuț Lupu. Au mai jucat Dorin Mateuț (min. 76 – Lăcătuș) și Nicolae Ungureanu (min.  86 – Balint).

Danezii au jucat cu: Peter Schmeichel, Lars Olsen (C), Kent Nielsen, Ivan Nielsen, John Sivebaek, Soren Lerby, John Jensen, Jan Bartram, Michael Laudrup, Flemming Povlsen și Brian Laudrup. În minutul 67, Elstrup Lars l-a înlocuit pe Sivebaek John.

Articolul precedentSpania – România, 15 noiembrie 1978
Articolul următorPariuriX.com pune la bătaie 4 tablete Samsung Galaxy în luna Noiembrie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here