Mircea Lucescu și Răducioiu, martori la debutul lui Totti cu AS Roma

0
3689

28 martie 1993. Zi istorică pentru AS Roma. Un puști în vărstă de doar 16 ani și șase luni era trimis pe teren de către antrenorul Vujadin Boskov când mai erau de jucat doar două minute din meciul Brescia – Roma, meci din etapa cu nr. 25 a acelui sezon din Serie A.

Pe 28 martie 1993, Francesco Totti ( n. 27 septembrie 1976 ) debuta în Serie A, îmbrăcat în tricoul celor de la AS Roma, timp care a câștigat un titlu de campion al Italiei, de două ori Cupa și de două ori Supercupa. A avut multe oferte de la echipe mai mari, care îi ofereau posibilitatea de a câștiga Liga Campionilor, însă a ales să fie unii dintre puținii jucători ai zilelor noastre care își dedică întreaga carieră unui singur club.

În Serie A, Totti a jucat 612 meciuri și a marcat 250 de goluri, în timp ce în toate competițiile în care a participat, a ajuns la un total de 778 de meciuri și 307 goluri.

Un amănunt interesant, 32% dintre jucătorii care sunt înscriși în acest moment în loturile echipelor din Serie A nu se născuseră în momentul debutului lui Totti cu AS Roma. Erau născuți însă, ba chiar erau prezenți la meci, Mircea Lucescu și Răducioiu, primul ca antrenor al Bresciei, celălalt ca atacant al aceleiași echipe. De remarcat ratările uluitoare ale lui Răducioiu în acel meci, câștigat de Roma, scor 0-2.

Articolul precedentStadionul echipei Shanghai Shenhua a luat foc în această dimineață
Articolul următorAșa se lucrează la construcția noului stadion din Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here