20 de ani de când Monica Seleș a fost înjunghiată

0
9635

Monica-selesTrecem printr-o perioadă a aniversărilor tragice în sport. În 1993,  pe 30 aprilie, Monica Seleș a fost înjnghiată de un fanatic în timp ce disputa un meci al turneului de la Hamburg. Tenismena iugoslavă, în vârstă de 19 ani, în acel moment numărul 1 în lume, o înâlnea pe bulgăroaica Magdalena Maleeva în fața a peste 6000 de spectatori.

În una din pauzele dintre game-uri, în timp ce Seleș se pregătea să revină pe pistă, s-a auzit un strigăt de durere, iar după câteva momente jucătoarea s-a prăbușit pe zgura arenei. Descreieratul era Gunther Parche, un strungar șomer de 38 de ani din fosta Germanie comunistă, care ulterior avea să confeseze în timpul procesului că a vrut să o facă pe Seleș să se retragă deoarece el era un suporter fanatic al lui Steffi Graf, cea pe care iugoslava o detronase din poziția de lider a clasamentului mondial. Parche a fost condamnat doar la doi ani de închisoare cu suspendare condițională.

Monica Seles s-a retras de pe pistele arenelor de tenis din cauza unei depresii, însă a revenit în 1995, pentru ca în 1996 să câștige Grand Slam-ul Austrlian. S-a retras definitiv din tenisul de câmp în februarie 2008. În prezent, locuiește în Statele Unite și este ambasadoare a Fundatiei Laureus, participând la acțiuni caritative pentru copii din Africa.

Articolul precedentAyrton Senna – Dreptul de a câștiga.
Articolul următorDeco este depistat pozitiv într-un control anti-doping

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here