Tata Martino, noul antrenor al Barcelonei

0
1323

tata martino nou antrenor barcelona

Gerardo “Tata” Martino este noul antrenor al Barcelonei, anunță cotidianul spaniol Marca. Antrenorul argentinian a ajuns la un acord cu clubul catalan urmând să semneze un contract valabil pe următoarele trei sezoane.

Tata Martino este o legendă fotbalistică a celor de la Newell’s Old Boys, echipă cu care a câștigat trei titluri în Argentina, fiind fotbalistul care i-a îmbrăcat de cele mai multe ori tricoul, motiv și pentru care una dintre tribunele stadionului Marcelo Bielsa îi poartă numele. A antrenat naționala Paraguay-ului în perioada 2005-2011, după care a ajuns la echipa sa de suflet, antrenând Newell’s până în momentul în care a primit oferta Barcelonei.

Martino este comparat cu Marcelo Bielsa, al cărui elev a fost, ca fotbal practicat de echipele pe care le antrenează , ambii având și o relație destul de rece cu ziariștii.

De unde porecla de Tata?

Nici măcar el nu știe: ”Nu știu, îl am de mic și l-am purtat peste tot. Sunt de peste 30 de ani în fotbal și cu siguranță multă lume nu știe numele meu adevărat. Băiatului meu îi spun Tatita” spunea Martino într-un interviu acordat în urmă cu ceva ani.

A jucat în Spania

După ce a câștigat campionatul cu Newell’s  în 1990, Martino a vrut să joace un ultim sezon in Europa înainte de a se retrage și în 1991 a semnat cu Tenerife, echipă pentru care a jucat 15 meciuri și a marcat un gol. S-a întors în America de Sud și acolo a rămas. Acum se întoarce în Spania, însă mai la nord, la Barcelona.

VIDEO: Tata Martino împins de arbitru în timpul unui meci din perioada în care antrena Newell’s

Articolul precedentJuventus, peste Bayern și Dortmund în clasamentul încasărilor financiare !
Articolul următorLiga 1! Prima etapă, un început ca un sfârșit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here