15 ianuarie 1969: Anglia 1-1 România

0
4236

Pe 15 ianuarie 1969, naționala României juca pentru a 3-a oară din istorie împotriva englezilor după întâlnirile din 1939 și 1968. Toate cele 3 întâlniri au fost amicale. Prima partidă dintre cele două selecționate naționate a avut loc pe 24 mai 1939 pe Stadionul ANEF din București și s-a terminat cu victoria englezilor, scor 2-0. Următorul meci a avut loc 29 de ani mai târziu, tot la București dar pe Stadionul 23 august în fața a peste 80 de mii de spectatori. De această dată, s-a terminat cu o remiză, scor 0-0. Al 3-lea meci dintre România și Anglia s-a disputat pentru prima dată în deplasare pentru noi, pe Stadionul Wembley.

Selecționerul României de la acea vreme, Angelo Niculescu a jucat cu Gheorghe Cornea, Flavius Domide, Augustin Deleanu, Alexandru Boc, Dan Sabin Anca, Lajos Sătmăreanu, Emerich Dembrovschi, Radu Nunweiller, Cornel Dinu, Florea Dumitrache și Mircea Lucescu.

De partea cealaltă, selecționerul englezilor, Alfred Ramsey a jucat cu Gordon Banks, Jack Charlton, Norman Hunter, Tommy Wright, Bob McNab, Alan Ball, Nobby Stiles, Bobby Charlton, Roger Hunt, Geoff Hurst și John Radford.

Englezii au deschis scorul în minutul 27 prin Jack Charlton printr-o lovitură de cap – minge servită din corner de fratele său, Bobby Charlon care era și căpitanul echipei. Egalitatea a fost restabilită pe tabelă de Florea Dumitrescu în minutul 74 înscriind din penalty.

Articolul precedentFortuna Sittard a dezvelit o statuie dedicată lui Fernando Ricksen. Olandezul suferă de o boală incurabilă
Articolul următorCont blocat la pariuri online? Află cum poți evita acest lucru!
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here