Atletico Madrid câștiga Cupa Regelui Spaniei în fața unui rival în degringoladă

0
1190

atletico madrid cupa 2013Numărătoarea anilor de când Real Madrid nu mai pierduse în fața concitadinei Atletico Madrid s-a oprit aseară chiar pe propriul stadion Santiago Bernabeu. Finala Cupei Regelui părea să ia turnura logică la numai 14 minute de la start o dată cu golul marcat de Cristiano Ronaldo cu capul în urma unei lovituri de colț, însă începând din acel moment norocul s-a întors cu spatele la echipa antrenată de Jose Mourinho ( trei bări ). Atletico a știut să treacă peste momentele proaste din meci și să își domine adversarul în plan psihologic, inducându-i o stare de nervozitate care s-a accentuat o dată cu trecerea minutelor.

Nu a fost seara lui Cristiano, care a fost tocat de către fundașii de la Atletico, sfârșind prin a fi eliminat, după aceeași soartă o avusese și Mourinho care și-a căutat cartonașul roșu cu lumânarea când mai erau de jucat 15 minute din timpul regulamentar. Atletico Madrid a fost ieri echipa unită și încrezătoare în forțele ei chiar dacă știa că este inferioară, o situație cu care ne-au obișnuit în trecut echipele antrenate de Mourinho. Însă Real Madrid este acum în altă dimensiune, fără busolă, fără antrenor și fără căpitan, Iker Casillas făcând încă o dată lustrul băncii de rezerve.

După ce a pierdut calificarea în finala Ligii Campionilor, Mourinho apărea cu o listă a antrenorilor pe care i-a avut Real Madrid, mândrindu-se cu cele trei semifinale pe care le-a atins în acești trei ani de când antrenează clubul spaniol. După meciul de aseară antrenorul portughez își mai poate trece în CV o performanță: este primul de pe acea listă de antrenori care pierde în fața lui Atletico Madrid.

Simeone – Am avut noroc

Antrenorul argentinian era fericit după meci ”A fost un meci intens și am avut norocul necesar pentru a fi campioni. Real Madrid ar fi putut decide meciul în timpul regulamentar, însă am avut și noi ocaziile noastre. ”

Sergio Ramos

Trebuie să ne felicităm rivalii, sunt campioni pe merit. Ne-am relaxat puțin după ce am marcat și ei au știut să își folosească armele agresiv.

Jose Mourinho

Atletico Madrid nu a câștigat pe merit acest meci. Când rezultatul este 1-1 și trimite de trei ori mingea în bară, nu e normal. Nu trebuie să fii un as în ale fotbalului ca să îți dai seama că rezultatul nu e cel just. În prelungiri am mai avut două ocazii, una Higuain, alta Ozil. Rezultatul nu este corect, însă rămâne un singur învingător iar acela este Atletico

Cazul bricheta, varianta spaniolă

Curtois, portarul lui Atletico Madrid a fost lovit în cap de o brichetă aruncată din sectorul ocupat de fanii Real Madrid în imediat după incidentele provocate de eliminarea lui Cristiano Ronaldo. Meciul a continuat însă fără ca nici un jucător să se retragă fugind la vestiar.

Casillas rezervă, Pepe nici măcar convocat

Portarul spaniol a fost încă o dată rezervă, iar Pepe a văzut meciul din tribună, plătind tribut declarațiilor făcute în urmă cu câteva zile în care își arăta sprijinul față de căpitanul echipei.

Dupa 14 ani

Real Madrid nu mai pierduse pe Santiago Bernabeu in ultimele 43 de meciuri, iar Atletico Madrid nu mai câștigase în fața eternei sale rivale de 14 ani. Curios, ultima victorie a echipei ”rojiblanca” a fost obținută tot pe Santiago Bernabeu în 1999, scor 1-3. Este cea de-a zecea Cupa a Regelui Spaniei câștigată de Atletico Madrid.

REZUMAT VIDEO ATLETICO MADRID – REAL MADRID 2-1

Articolul precedentSimona Halep scrie istorie la Roma! O bate pe Jankovic și va juca cu numărul 1 mondial pentru un loc în finală!
Articolul următorDin altă lume! Williams – Halep 6-3, 6-0, însă Simona încheie o săptămână excelentă la Roma!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here