10 ani de la cel mai rapid hattrick din istoria fotbalului englez

0
1350

James Hayter scria istorie acum 10 ani în Anglia, reuşind să marcheze cel mai rapid hattrick din fotbalul englez, în partida din liga a 3-a, Bournemouth – Wrexham, scor 6-0. El a intrat în teren în minutul 84, când formaţia sa conducea cu 3-0, şi a reuşit să dubleze scorul în doar 2 minute şi 21 de secunde.

Hattrick-ul englezului nu face însă parte din top 3 al tuturor timpurilor. Pe primul loc se află Tommy Ross (90 de secunde, Ross County – Nairn County, 28 noiembrie 1964), pe locul secund, Eduardo Maglioni (1 minut şi 50 de secunde, Independiente – Gimnasia La Plata, 18 martie 1973), iar pe locul 3, Jimmy O’Connor (2 minute şi 13 secunde, Shelbourne – Bohemians, 19 noiembrie 1967).

Cu toate acestea, un alt englez susţine că el este de fapt cel mai rapid marcator al unui hattrick din istorie. În 2013, conform celor prezenţi la meciul Rawson Springs – Winn Gardens (7-1), englezul Alex Torr (20 de ani), a înscris trei goluri în doar 70 de secunde. Meciul s-a disputat în Meadowhall Sunday League One, aşa numitele “ligi de duminică” din Anglia, care nu fac parte din sistemul de fotbal al  Federaţiei Engleze, şi în care joacă amatorii. Nefiind o partidă oficială, dar şi pentru că nu a existat o probă video, recordul nu a fost omologat de Cartea Recordurilor.

sursa foto: virginmedia.com

Articolul precedentDupă 5 ani şi 4 luni, a fost stopată invincibilitatea lui FC Porto de pe teren propriu!
Articolul următorJeju Stadium, Seogwipo, Coreea de Sud
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here