10 ani de când s-a retras Michael Jordan, 10 imagini memorabile

0
5666

Într-o zi ca cea de azi, insă în 2003, se retrăgea Michael Jordan, cel mai mare baschetbalist al tuturor timpurilor. După șase titluri de campion NBA cucerite cu Chicago Bulls, AIR Jordan se retrăgea ca jucător al celor de la Washington Wizzards, ultimul său meci jucându-l împotriva Philadelphia 76ers.

jordan 1

  • 1. 19 ani avea Jordan în momentul în care a câștigat finala campionatului universitar din SUA, jucată între North Carolina și GeorgeTown. La rivali juca un anume Patrick Ewing, jucător cu care ulterior Jordan avea să dea piept de nenumărate ori în meciurile cu New York Knikcs.

jordan1

  • 2. Declarat cel mai bun jucător al campionatului universitar, în 1984 Jordan s-a prezentat la draftul NBA. Houston Rockets și Portland Blazers au ignorat posibilitatea de a îl încorpora in propriile loturi alegându-i pe Hakeem Olajuwon și Sam Bowie. Air Jordan ajungea la Chicago și începea să se scrie una dintre cele mai frumoas povești din istoria sportului.

jordan3

  • 3.În sezonul 1987-1988, Jordan câștigă primul MVP din carieră, cu o medie de 35 de puncte pe meci.

jordan4

  • 4. În 1988 Jordan a lăsat pentru posteritate una dinte cele mai frumoase imagini ale carierei sale, câștigând cu această săritură concursul de slam-dunk-uri în fața lui Dominique Wilkins.

jordan5

  • 5. Probabil ca pentru fanii Chicago Bulls si in particular ai lui Jordan, cea mai frumoasă fază este cea de pe 7 mai 1989. În prima rundă a play-off-ului, Bulls întâlneau Cleveland Cavaliers. Mai erau de jucat doar trei secunde din cel de-al cincilea meci ( 2-2 după primele patru ). Jordan a luat mingea și a scos din mânecă o aruncare spectaculoasă, care ulterior avea să primească numele The Shot.

jordan6

  • 6. 12 iunie 1991. Jordan câștigă primul trofeu NBA din palmaresul său, în finală, Bulls învingându-i pe cei de la L.A Lakers.

jordan7

  • 7. În 1992, Jordan face parte din Dream Team-ul Statelor Unite care câștigă titlul olimpic la Barcelona. Acea echipă este considerată a fi cea mai bună din istoria sportului. Lider, bineînțeles, AIR Jordan.

JORDAN

  • 8. Afectat de moartea tatălui său, asasinat într-o parcare de către doi hoți de mașini, Jordan anunță că se retrage în 1993. Revine în 1995, iar în 1996 câștigă al patrulea titlu de campion din palmares in fața celor de la Seattle Supersonics. În vara acelui an debutează ca actor alături de personajele Looney Toones în Space Jam, producție în care mai apar și alte vedete din NBA.

jordan9

  • 9. După o altă retragere, anunțată pe 13 ianuarie 1999, Jordan revine iar pe terenul de baschet însă de această dată ca jucător Wasinghton Wizards, echipă cu care debutează pe 25 septembrie 2001, anunțând că își donează întreg salariul victimelor atentatului de pe 11 septembrie de la World Trade Center

jordan 10

  • 10. Retragerea sa definitivă s-a consumat pe 17 aprilie, la Philadelphia, jucând împotriva celor de la 76ers. A jucat puține minute și a marcat doar 16 puncte, însă s-a retras în ovațiile publicului din Philadelphia.
Articolul precedentCiclism/Giro de Trentino: Maxime Bouet lider dupa doua zile
Articolul următor„Sageata valona“ este Daniel Moreno

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here