„President `s Award“ pentru „kaiser“-ul Franz Beckenbauer

0
3352

Marele om de sport care este Franz Beckenbauer urmeaza sa primeasca maine la München din partea presedintelui UEFA, Michel Platini distinctia „President `s Award“ acordata de forul european unor personalitati marcante ale lumii fotbalistice pentru realizari deosebite, performante sportive inalte si calitati personale remarcabile.

Franz Beckenbauer in varsta de 67 de ani a fost campion mondial cu echipa Germaniei in doua ipostaze: ca jucator in anul 1974 si ca antrenor in anul 1990. In ultimele doua decenii Beckenbauer a fost prezent in activitatea forurilor internationale, realizarile lui in acest domeniu primind aprecieri unanime.

Valoarea acstei distinctii este ilustrata si de „vecinatatea“ celorlati purtatori ai ei din anii anteriori: Alfredo di Stefano (2007), Sir Bobby Charlton (2008), Eusebio (2009), Raymond Kopa (2010) si Gianni Rivera (2011).

G.L. Neamtu

 

UPDATE:

 

La decernarea inaltei distinctii, Michel Platini a zis printre altele nu fara umor: ” Este o data istorica. Este pentru prima data ca un presedinte decoreaza un…Kaiser.”

Articolul precedentRonnie O`Sullivan revine în Snooker pentru Campionatul Mondial de la Crucible !
Articolul următorCupa Germaniei: Freiburg si Wolfsburg – primele semifinaliste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here