Belgia întreagă vorbește și nu se oprește din vorbit de un puști de doar 16 ani care joacă la Anderlecht. Se numește Romelu Lukaku, fiul unui emigrant congolez, care la rândul său a plecat de pe continentul african pentru a își încerca norocul prin diviziile inferioare ale fotbalului belgian.

Vorbeam de micul Lukaku. Tipul numai mic nu e. Cântărește 95 de kilograme și măsoară 1.92 metri și surprinde pe toată lumea cu extraordinarul control al balonului. A început sezonul ca rezervă la echipa de club și la selecționata sub-21 iar acum este titular indiscutabil în ambele. Nu se oprește din marcat: opt goluri în Jupiler League, ultimele două înscrise cu capul.

Atacant central, o potență ieșită din comun, foarte rapid în ciuda gabaritului, se mișcă pe tot frontul de atac cu lejeritatea unui atacant scund și dovedește a fi foarte generos cu colegii săi care se află în poziții mai bune de a marca.

E mult mai agil decât fizicul său vrea să arate și poate dezechilibra chiar și în duelurile unu la unu. Știe să se folosească de corpul său și o face perfect în momentul în care trebuie să protejeze balonul. Înălțimea sa îl ajută să strălucească în duelurile aeriene, intrând în forță din spate la fazele fixe și trimițând lovituri de cap precise.

Ce se întâmplă acum? Belgia a mai avut niște speranțe depuse în Emile M.Penza, un atacant spectaculos care acum joacă la modesta echipă elvețiană FC Sion, după eșecurile numite Schalke 04, Hamburg sau Manchester City. M.Penza, congolez și el la origini, și-a ratat cariera de fotbalist în afara terenului de fotbal. Tipic pentru fotbalistul sărac ce ajunge faimos și cu mulți bani și nu mai are timp pentru a își cheltui banii.

Din cauza asta, Roger Lukaku, tatăl lui Romelu, a preferat ca plodul său să
rămână la Anderlecht și să nu își abandoneze studiile, rezistând ofertelor mai mult decât tentante venite în vară de la Chelsea, Manchester United sau Arsenal ( clubul englez controlează ca nimeni altcineva piața belgiană ).

Ceea ce îl face și mai interesant pe Lukaku este viteza cu care își arde etapele de progresie având doar 16 ani. Ajuns titular la Anderlecht, a tras clopotele pe continent o dată cu meciul jucat împotriva olandezilor de la Ajax în Europa League. Tineti minte acest nume. Romelu Lukaku. Până acum a marcat pentru Anderlecht în toate categoriile, 121 de goluri în 88 de meciuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − five =