Duminică după victoria Spaniei, 2-1 în fața Turciei, pe Santiago Bernabeu, am avut plăcerea de a îl întâni pe debutantul acelui meci, un puști scund, plăpând, amabil,vesel, care în urmă cu doar câteva ore îmbracase tricoul selecționatei iberice pentru prima oară într-o partidă oficială. Nu părea să dea o prea mare importanță acestui fapt.

Format la echipele de juniori de la Real Madrid, Mata s-a văzut nevoit în vara lui 2007 să plece de acolo după ce clubul din capitala Spaniei nu a mai vrut să îi prelungească contractul, considerând că în ciuda calităților tehnice de care dădea dovadă, cele fizice nu îi luminau prea frumos viitorul. A profitat de această eroare Valencia, care l-a transferat gratis, Ronald Koeman, pe atunci antrenor al liliecilor de pe malul iberic al Mediteranei, vâzând în el extrema explozivă de care avea nevoie echipa în acel moment.

Mie personal, îmi aduce aminte de Hagi, și ca statură, și ca stil de joc, deși este prea devreme pentru a face comparații. Și totuși, la cei doar 20 de ani ai săi, Juan Mata a câștigat deja o Cupă a Spaniei, anul trecut cu Valencia, a debutat cu naționala Spaniei, iar în acest sezon de Primera Division a marcat deja 7 goluri. Destul de bine pentru un puști care în 2007 era dat afară de cei de la Real Madrid doar pentru că avea un fizic pricăjit, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × four =