Ceea a dovedit Unirea Urziceni marți seară pe Ibrox Stadium din Glasgow? A dovedit că fotbalul românesc nu este pe moarte, însă este omorât. Din neglijență sau nu, asta nu reușim să înțelegem. Genocidul la care ne este supus fotbalul este dovedit de liniștea cu care i-au învăluit Dan Petrescu și Mihai Stoica pe ai lor.

Unirea Urziceni a mai câștigat ceva pe lângă cele trei puncte din meciul cu Glasgow Rangers. A câștigat prestigiul într-o întreagă Europă la cote pe care doar Steaua le-a mai atins înainte.  Dan Petrescu a avut un discurs aproape inexistent în fața presei, a insuflat încredere, a  redesenat din mers după un 1-0 timpuriu și a jucat împotriva istorie și a previziunilor.

Atacată, însă nu speriată, echipa lui Dan Petrescu ( da, e echipa lui ) a manevrat eficient timpii meciului și  așteptat să îi vină rândul în a îl pune la probe pe portarul scoțienilor. Iar momentul a venit după prima jumătate de oră din latul piciorului drept al lui Bilasco și s-a încheiat o dată cu stângul lui Brandan, stâng care dădea stingerea și trimitea civilizații suporteri scoțieni acasă cu jumătate de oră mai devreme.

Ce a mai demonstrat Unirea marți seară pe Ibrox Stadium? A demonstrat că a dat deoparte poveștile despre cum ne-am apărat glia și poporul și s-a deghizat în Mike Tyson. I-a doborât pe cei de la Glasgow cu două directe, un autocroșeu și un upercut norocos.

  • Ce a mai demonstrat Unirea marți seară pe Ibrox Stadium din Glasgow? A demonstrat că fotbalul nu este doar al celor bogați. Este al oamenilor. Al majorității. Al celor care înțeleg că în viața nu este important să fii temut, ci să fii iubit. Al celor care vor un fotbal curat. Fără gunoaie. Fără ură. Fără frică.

După atâți ani de deziluzii, de decepții, de complexe istorice și o întreagă paletă de eliminări, Unirea ne redă speranța că vom avea o echipă care să treacă de grupele Ligii Campionilor. Este capabilă Unirea Urziceni să treacă spre primăvara Ligii? Răspunsul e format din două litere, însă răspunsul e unul singur.

sursă foto UEFA

1 COMENTARIU

  1. Hey, de ce "culmi atinse doar de Steaua"? Ultima oara cand m-am uitat Steaua a batut fara sa revina; CFR se aseamana mai mult, deoarece juca pe un stadion unde in mod normal ne-am fi multumit "sa nu ne facem de rusine / sa pierdem frumos" si erau de asemenea condusi.Avem 3 victorii in Liga secolul acesta – hai sa incercam sa le tinem minte pe toate, ok?

  2. Hey, de ce "culmi atinse doar de Steaua"? Ultima oara cand m-am uitat Steaua a batut fara sa revina; CFR se aseamana mai mult, deoarece juca pe un stadion unde in mod normal ne-am fi multumit "sa nu ne facem de rusine / sa pierdem frumos" si erau de asemenea condusi.Avem 3 victorii in Liga secolul acesta – hai sa incercam sa le tinem minte pe toate, ok?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 5 =