arena nationala bucuresti

Bucureștiul se află alături de Roma, Londra sau Munchen, pe lista finală a orașelor care și-au depus canditatura la organizarea de meciuri ale Campionatului European din 2020.

Cele 19 candidaturi au fost alese dintr-o listă inițială pe care apărea 32 de candidaturi, Franța și Turcia retrăgându-se pe ultima sută de metri. De menționat că Londra și Munchen și-au prezentat candidaturile pentru a organiza meciurile din semifinale-finală.

Urmează ca UEFA să analizeze toate cele 19 dosare și să ia o decizie în privința listei finale cu cele 13 stadioane pe care se vor juca meciurile EURO 2020 la Geneva, pe data de 19 septembrie.

Arena Națională este singurul stadion din București care îndeplinește condițiile impuse de UEFA pentru a putea organiza meciuri la EURO 2020.

Federațiile naționale care și-au prezentat candidatura, alături de cea din România, sunt: Azerbaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Danemarca(Copenhaga), Anglia (Londra), Macedonia (Skopje), Germania (Munchen), Ungaria (Budapesta), Israel (Ierusalim), Italia (Roma), Olanda (Amsterdam), Irlanda (Dublin), Rusia (Sankt Petersburg), Scoţia (Glasgow), Spania (Bilbao), Suedia (Stockholm), Ţara Galilor (Cardiff).

sursa foto wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 18 =