Vineri a avut loc etapa Rialp – Lleida 156,5 km vazuta de multi ca o sectiune de …odihna activa, ea avand o singura catarare la Port d’Àger (9,6 km – 5,0% ) in rest nimic dificil, o sansa pentru sprinteri de a se arata din nou, iar pentru fruntasii cursei de a se supraveghea in continuare.

La start s-au prezentat 156 de alergatori ramasi in intrecere. Inca de pe primii kilometri au existat numeroase incercari de evadare toate insa au fost anihilate, plutonul ruland compact si foarte rapid. In priam ora au fost parcursi 50 kilometri. Putin mai tarziu, Olivier Kaisen (BEL/Lotto Belisol) si Tristan Valentin (FRA/Cofidis) au incercat din nou sa evadeze de data aceasta cu succes, mai ales ca plutonul s-a temperat, avansul crescand veritginos la 4 minute pe numai 15 kilometri. Plutonul destul de pasiv doar echipa Omega Pharma-Quick Step a incercat putina agitatie, diferenta scazand usor la 3:30 minute. Pe Port d’Ager cei doi au trecut cu un avans de 3 minute si 20 de secunde.

 Pe ultimii 40 kilometri ai etapei plutonul s-a decis sa-i prinda cat mai repede pe fugari, echipele cu sprinteri mai ales devenind tot mai active. Cu 22 km inainte de finis diferenta a ajuns sub un minut jonctiunea petrecandu-se dupa alti 5 kilometri. Plutonul a zburat spre sosire cu 60 kmh animat de Vacansoleil si BMC. Sprintul deosebit de disputat a dat urmatoarea ordine pe primele locuri:

 1. François Parisien (Argos-Shimano) 3:32:02
2. Samuel Dumoulin (Ag2r La Mondiale) m.t.
3. Stephane Poulhies (Sojasun) m.t.

 In clasamentul general individual nicio schimbare de pozitii si diferente in timp:

1. Daniel Martin (Garmin-Sharp) 22:20:39
2. Joaquim Rodríguez (Katusha) + 14
3. Nairo Quintana (Movistar Team) + 42
4. Bradley Wiggins (Sky) + 46
5. Michele Scarponi (Lampre-Merida) + 47
6. Robert Gesink (Blanco) + 59

Penultima etapa se disputa sambata intre Almacelles – Valls 178,7 km. In general de dificultate medie aceasta sectiune are cu circa 65 km inainte de finis o catarare de categoria I, Alt de Prades, lunga de 11,0 km cu o panta medie de 4,0% . Cu mai putin de 15 kilometri inainte de finis are loc o catarare de categora 2-a la Alt de Lilla 6,1 km – 4,8 %. Ramane de vazut daca aceste doua catarari vor fi suficiente pentru atacuri care sa determine modificari in clasament.

Cycling: 89th Volta a Catalunya / Stage 6

G.L. Neamtu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 4 =