Marti incepe o alta competitie ciclista importanta in cadrul pregatirilor pentru Giro d`Italia, a 67-a editie de Tour de Romandie care are loc pe distanta totala de 762 kilometri. Editia anterioara a fost castigata de Bradley Wiggins, care insa nu se va afla la start. Participa insa alti rutieri de prima mana printre care Janez Brajkovic, Robert Gesink, Taylor Phiney, Ivan Basso, Igor Anton, Tom Danielson, Andrew Talansky, Filippo Pozzato, Alejandro Valverde, Mark Cavendish, Tony Martin, Richie Porte, Thomas Voeckler si altii.

 

Traseul competitiei:

 

Marti, 23 aprilie, prolog: Le Châble – Mayens de Bruson (7,45 km)
Miercuri, 24 aprilie, etapa I: Saint-Maurice – Renens (176,4 km)
Joi, 25 aprilie, etapa a II-a: Prilly – Grenchen (190,3 km)
Vineri, 26 aprilie, etapa a III-a: Payerne – Payerne (181,0 km)
Sambata, 27 aprilie, etapa a IV-a: Marly – Les Diablerets (188,5 km)
Duminica, etapa a V-a, contratimp individual la Genèva (18,7 km)

 

Participa 21 echipe, circa 170 de alergatori pe care ii asteapta un traseu sinuos cu unele catarari pretentioase care vor determina clasarea pe primele locuri au unor specialisti montani din care vor mai multi prezenti la start. Etapa de sambata cu numeroase catarari de categoria I, ca si parcursul contracronometru de duminica vor fi decisive in stabilirea castigatorului. Principalii favoriti: Richie Porte, Alejandro Valverde si Andrew Talansky, dar asa cum ne-am obisnuit poate fi si un altul !

 

Tour de Romandie

 

G.L. Neamtu

 

1 COMENTARIU

  1. Voeckler va lipsi pentru ca s-a accidentat in Amstel Gold Race fracturandu-si clavicula. Oricum se pare ca a scapat ieftin pentru ca a fost chiar suspect de fractura de femur ceea ce ar fi insemnat sezon terminat. Asa at putea reveni in Le Tour.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − thirteen =