Am citit pe PariuriX.com despre cele mai populare strategii la pariuri sportive și mi s-a părut interesantă ideea să îmi deschid un cont și la o altă casă de pariuri și să folosesc fondurile de acolo exclusiv pentru a testa una dintre ele.

Pariez exclusiv pentru divertisment, vreau să simt adrenalină, iar până acum nu am fost adeptul strategiilor, care presupun un stil de pariere mecanic. Totuși, nu m-ar „deranja” să găsesc un plan care să funcționeze și din care să câștig niște bani în fiecare lună.

Am luat în considerare cele mai simple strategii, șase la număr:

  1. Martingale – înseamnă dublarea mizei după fiecare pariu necâștigător, pe cote minime de 2.50. După un câștig, se ia de la zero. De obicei se aplică în pariurile pe remize. Se pot alege meciurile consecutive ale unei echipe sau dintr-o competiție. Ea presupune să ai un buget mare, pentru a acoperi o serie mai mare de pariuri necâștigătoare.

De exemplu, dacă pornim de la o miză inițială de 5 lei, după 6 pariuri necâștigătoare avem deja cheltuieli de 5 + 10 + 20 + 40 + 80 = 155 de lei. Dacă al 5-lea pariu este câștigător, la o cotă de 2.50, avem un câștig de 80 x 2.5 = 200 de lei, adică un profit de 45 de lei. Dar dacă nici al 5-lea pariu nu are succes, gaura crește cu 160 de lei, atingând un total de 315 lei.

  1. Fibonacci – înseamnă ca după fiecare pariu necâștigător să mărim miza într-o progresie precum cea gândită de Leonardo Fibonacci: 0, 1, 1 (1+0), 2 (1+1), 3 (2+1), 5 (3+2), 8 (5+3), 13 (8+5) ș.a.m.d.

Această strategie este asemănătoare cu Martingale, dar bugetul se epuizează mai greu. Dacă luăm în considerare tot 5 pariuri necâștigătoare avem miză totală: 1 + 1 + 2 + 3 + 5 = 12, iar câștig 12 x 2.50 = 30, adică un profit de 18 lei.

  1. Easy Money – înseamnă a paria sume mari (de multe ori toată banca) pe cote mici. Este cea mai rapidă modalitate de a crește banca, mai ales dacă e aplicată în pariuri live, când se pot pune multe pariuri pe un singur meci (de exemplu, echipa care are următorul corner într-un meci în care una dintre echipe domină cu autoritate).

Marele neajuns este că o singură surpriză ne face să pierdem toți banii. S-au văzut pariuri pierdute și pe cote de 1.10

  1. Pariurile împotriva favoritelor. În timp ce pariurile pe favorite se încadrează în Easy Money, pariurile împotriva favoritelor presupun mize mai mici, deoarece probabilitate de câștig este mică. În consecință, cotele variază între 2.50 și 4.50. E nevoie de 6 pariuri bune din 10 pentru a fi pe plus. Această strategie funcționează mai ales la începutul sezonului, când echipele puternice nu se concentrează la maxim, sau la sfârșit de campionat, când unele dintre ele și-a îndeplinit deja obiectivul și nu mai au motivație.

  1. Minutul Următorului Gol – presupune plasarea unui pariu pe gol marcat în următorul interval de 15 minute. Evident, trebuie să existe o progresie a mizelor după fiecare pariu necâștigător, deci este nevoie de un buget suficient de mare pentru a face față seriilor fără profit.
  2. Pariurile pe cornere – În funcție de desfășurarea meciului, un pariu pe un număr de minim două lovituri de colț în ultimele cinci minute ale reprizei poate aduce un profit bun (cotele variază între 3.00 și 5.00).

Pe care dintre aceste șase strategii o voi alege? Pentru că nu voi avea o bancă mare de la început, cred că voi aplica Easy Money pe câteva pariuri, apoi Fibonacci, pe remize în Liga I, una dintre competițiile echilibrate din Europa. Fiecare ligă are un specific. Dacă nu adaptezi pariurile la acel specific, este greu să ieși pe plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here