În urmă cu aproximativ un an de zile FC Brașov studia încorporarea a doi fotbaliști străini care să ajute echipa în returul sezonului 2011-2012. Unul dintre ei era portughezul Diogo Silva ( fost și pe la Gloria Buzău sau Farul Constanța ) , iar celălalt un liberian cu pașaport suedez, Dulee Johnson, mijlocaș central în vârstă de 27 de ani. Antrenorul din acel moment al ardelenilor, Marius Șumudică, nu a prea fost mulțumit de liberian din cauza vieții extrasportive a acestuia, unul dintre numeroasele vicii ale lui Johnson fiind pasiunea pentru băutură.

A trecut un an de atunci și nu s-a mai știut nimic de Dulee Johnson. Și-a încercat norocul pe la porțile celor de la Leeds, însă degeaba, după care în vară a semnat cu AmaZulu, echipă din prima ligă sud-africană, însă, povestea vieții lui, a fost dat afară și de acolo, tot din cauza băuturii.

Cariera de fotbalist a lui Dulee Johnson nu a fost îmbibată doar în alcool ci și presărată cu tot felul de scandaluri. În 2010 a fost acuzat de viol, însă în cele din urmă a scăpat de acuzații, în plus primind și bani drept compensație pentru că a fost ținut ilegal în închisoare, iar în 2011 a fost judecat și găsit vinovat într-un caz de proxenetism, dovedindu-se că folosea serviciile unei rețele de prostituate din Suedia, conduse de infractori români.

Așa si-a târât Dulee cariera de fotbalist până acum, între un pahar de vodcă și un telefon la ”fetițe”, asta până ieri când IK Brage, o umilă echipă din divizia secundă suedeză, i-a oferit un contract cum mai rar se vede prin lumea sportului. Astfel, o parte din contractul lui este contravaloarea unui tratament pe doi ani pentru a încercarea lăsarea băuturii. Fotbalistul știe că e ultima lui șansă de a mai face ceva important în fotbal ”Știu că am cauzat multe probleme pe la cluburile la care am fost și mai știu că am probleme serioase cu alcoolul. M-am decis să accept ajutorul de care am nevoie”

Johnson nu este primul fotbalist care are probleme cu gradele de pe etichetele sticlelor de whisky, nume mult mai cunoscute ca cel al lui precum Gascoine, George Best, Garrincha sau … Nikolic fiind vedete și pe tejghelele barurilor ce închid târziu în noapte.

Dulee Johnson a fost convocat de 12 ori pentru a juca cu naționala Liberiei și a câștigat titlul de campion al Suediei cu AIK Solna în 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here