În urmă cu un an de zile, Chelsea își continua drumul glorios către finala UEFA Champions League, pe care avea să o câștige în cele din urmă chiar în fieful celor de la Bayern Munchen.  În urmă cu un an de zile, Steaua era deja eliminată din Europa League, iar lacrimile lui Bourceanu și gafa lui Tătărușanu de la Enschede prevesteau un viitor sumbru pentru Steaua. Tot în urmă cu un an de zile, Laurențiu Reghecampf și Adrian Popa, doi eroi ai acestor zile, duceau o muncă strașnică la Concordia Chiajna, o echipă care nici nu apare pe harta fotbalului. Ei bine, azi, 7 martie 2013, la aproximativ un an distanță, piticul Popa, tristul Bourceanu, gafeurul Tătărușanu, adunați sub bagheta lui Reghecampf, reușesc să învingă campioana en-titre a Europei, Chelsea Londra, cu 1-0, un scor care le dă dreptul de a visa frumos.

Cu peste 50,000 de fani în tribune, Steaua a început meciul destul de timorată, cu multe greșeli îndividuale care trădau un respect exagerat față de adversarul mult mai galonat. Treptat însă, jucătorii români, împinși de la spate de public, dar mai ales de apatia echipei londoneze, au preluat controlul jocului, dominând clar partida. Ocaziile au lipsit, însă Steaua arăta că poate oricând să străpungă apărarea visătoare formată din Terry și avântatul Luiz. Și acel moment a venit. Iasmin Latovlevic, un fotbalist care trece printr-o perioadă de excepție, a găsit o pasă ”a la Quaresma” către Raul Rusescu, care l-a păcălit ușor pe Bertrand, iar arbitrul rus a dictat penalty. Același Raul  a transformat penalty-ul în stil de mare atacant, cu mult sânge rece, și stadionul exploda. Pe tabelă scria un STEAUA – CHELSEA 1-0, iar visul că românii pot învinge campioana Europei prindea contur. 

Repriza a doua a fost una în care Chelsea și-a continuat evoluția fără orizont. La acest lucru au contribuit din plin  agresivitatea și pressingul excelent al Stelei, echipă care nu s-a retras nici o clipă. Pentru a fi onești până la capăt, trebuie să spunem că londonezii au jucat pe toată durat meciului în 9 oameni de câmp, Fernando Torres fiind de departe cel mai bun fundaș al Stelei, după Szukala.

În final, Steaua – Chelsea a rămas 1-0, iar șansele de calificare cresc. În continuare, englezii sunt favoriți, ei reprezentând o echipă de temut pe Stamford Bridge, însă calificarea este deschisă.

Iată toate rezultatele din optimi:

Anzhi – Newcastle 0-0

Plzen – Fenerbahce 0-1

Stuttgart – Lazio 0-2

Benfica – Bordeaux 1-0

FC Basel – Zenit 2-0

Levante – Kazan 0-0

Tottenham – Inter 3-0

*manșa secundă va avea loc pe 14 martie, urmând ca pe 15 să aibă loc, la Nyon, tragerea la sorți pentru sferturi!

foto: uefa.com

2 COMENTARII

  1. Sa visam da, insa atentie dupa un vis frumos desteptarea este adesea oribila in…realitate !

    Un lucru este clar: Steaua a luptat si a invins, alte “arme” insa nu a avut pentru ca …fotbalistic a fost echipa mai slaba, iar la Londra va fi foarte, foarte greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − twelve =