A 8-a runda a schimbat podiumul.
Urziceniul a devenit a 5-a echipa ce conduce clasamantul in sezonul 2009/2010 (Rapid, Pandurii,CFR, Brasov). CFR a urcat doua pozitii si s-a instalat pe 2, feroviarii ardeleni fiind urmati de cei bucuresteni care au facut un salt de 4 locuri, ajungand, astfel, la finalul etapei sa se claseze pe 3.
Desi au picat in ierarhia editiei actuale, Brasovul (3 locuri) si Steaua (2 locuri) au oferit publicului un meci incantator. Putem spune ca, ultimul w-end din septembrie a adus un plus de spectacol in randul microbistilor, la el contribuind si intalnirile de la Medias si Timisoara.
Cea mai mare cadere in clasament a fost inregistrata de Dinamo, “cainii” pierzand dupa infrangerea in fata Gazului, nu mai putin de 5 pozitii. Timisoara a ramas singura neinvinsa in primele 8 partide, in timp ce Bistrita inca e in cautarea primei victorii.
Rapidul si CFR au adunat maximul de puncte pe teren propriu, iar in deplasare, dupa 4 jocuri fiecare, Steaua a strans 10 puncte si au si cel mai bun golaveraj de +5.

Gazdele s-au impus in 5 intalniri, oaspetii in 2, iar 2 dispute s-au incheiat la egalitate.

GOLURILE ETAPEI:
.
23 goluri (2,55 goluri/meci), 16 gazdele-7 oaspetii, 10 prima repriza- 13 a doua; repartizarea golurilor pe intervale de timp: 0-15: 5, 16-30: 1, 31-45: 4, 46-60: 3, 61-75: 5, 76-90: 5; Penalty: 0, autogoluri: 0, duble 3 (Pacurar, Paraschiv, Buga), la Tg.Jiu si la Urziceni s-au marcat cele mai multe goluri – 5; 7 echipe nu au punctat; diferenta cea mai mare a fost inregistrata in Giulesti – 4 goluri; la Brasov s-a consemnat al 7-lea rezultat de 0-0 din campionat; Buga este singurul jucator care a inscris in ultimele 3 meciuri, “Pele din Giulesti”, alaturi de colegul Herea si gorjeanul Pacurar conduc in clasamentul marcatorilor cu cate 4 reusite.
Golul lui Eric din disputa Medias-Dinamo a fost primul primit de alb-rosii in deplasare. Totodata, Timisoara si Urziceni au incasat primele goluri in calitate de gazde. Rapidul a inscris 18 goluri si este detasat echipa cu cele mai multe reusite, in timp ce Brasovul si Dinamo raman formatiile cu cea mai buna aparare.


CARTONASE ROSII: CIFRA ZILEI – 6
.
Cel mai mare numar de cartonase rosii inregistrat in editia curenta s-a consemnat in ultima etapa – 6. Astfel, Badescu (Ceahlaul), Mera (Timisoara), Moti (Dinamo), Grecu (Pandurii), Muresan (CFR) si Viera (Inter) au dus la 26 numarul eliminarilor acordate de arbitri in cele 8 runde de pana acum.
S-au aratat 50 de cartonase galbene (26 gazdele),16 din ele fiind primite de jucatorii straini.

Un semn pozitiv poate fi considerat faptul ca in etapa a 8-a s-a inregistrat o crestere cu aproximativ 23000 de spectatori mai multi fata de runda precedenta. Asadar, pe cele 9 stadioane au fost cca 49000 de iubitori ai fotbalului, cifra ocupand locul 3 in topul etapelor din campionatul actual.
Media aproximativa a numarului de suporteri consemnati dupa 72 de jocuri este de cca 4769 spectatori/meci.
..
CIFRELE STRAINILOR DIN LIGA 1:
..
75 de straini au fost prezenti pe teren, 30 pentru gazde si 45 pentru oaspeti. Ei au reprezentat 29,9 % din totalul jucatorilor ce au bifat minute in runda a 8-a.
30,8 %,adica 61 din cei 198 de jucatori ce au prins primul unsprezece, au fost de pe alte meleaguri.
La Alba –Iulia, cele doua formatii au folosit cel mai mare numar de straini – 12, cel mai mic fiind inregistrat la Iasi – 3.
Vasluiul si CFR au ramas echipele care se bazeaza pe cel mai mare numar de straini, ele introducand in joc fiecare cate 10 jucatori. La polul opus s-au aflat Bistrita si Ceahlaul, De remarcat bistritenii pentru ca au inceput in premiera partida cu un strain in unsprezecele de start. Totodata, Grigoras a aliniat intaia oara un un prim unsprezece numai din fotbalisti autohtoni.
Au marcat 5 goluri (Djokic, Eric, Bersnjak, Traore, Alcantara) si au primit un cartonas rosu (Viera -Inter).

DATE GENERALE:
.
Din cele 72 de meciuri, gazdele au castigat 34, oaspetii 25 iar 13 s-au incheiat la egalitate. S-au inscris 171 goluri (2,4 goluri/meci), 93 din reusite apartinand gazdelor-78 vizitatorilor. In primele 45 de minute s-au punctat 72 de goluri, iar in partea a doua 99.-99. S-au inregistrat 14 duble si un autogol. 51 de reusite (29,8 % din totalul golurilor) au fost izbutite de jucatori straini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − eight =