Nu neobisnuit, World Team Challenge s-a aflat la cea de-a 11-a editie, acest spectacol de biatlon desfasurat pe arena acoperita a echipei de fotbal Schalke de la Gelsenkirchen. Veltins-Arena metamorfozata intr-un stadion de iarna a fost populata de 50 000 de spectatori, evenimentele de urmarit fiind remarcabile, inafara acestei competitii cu caracter neoficial avand loc si cursa de adio a marii sportive Magdalena Neuner, dubla campioana olimpica, de 10 ori campioana a lumii si de doua ori castigatoare a Cupei Mondiale.

Despartirea a fost emotionanta, mai ales ca ea s-a petrecut in plina glorie a sportivei, in varsta de numai 25 de ani, dar asa cum declara ea, „mai sunt si alte lucruri importante pe lumea asta si in primul rand familia…“ Magdalena Neuner si-a dorit o cursa alaturi de unele dintre partenerele ei de intrecere printre invitate numarandu-se si biatlonista romanca, Eva Tofalvi.

In World Team Challenge, organizata pentru prima oara in anul 2002, am asistat la o disputa de clasa intre cuplul rus Ecaterina Iurlova/Anton Sipulin si cel francez, Marie Dorin   Habert/Martin Fourcade, primii castigand dupa ce s-au desprins abia la ultima tragere in poligon. In anul 2010 competitia nu a avut loc din motive tehnice, arena fiind in reparatie.

Iata toti castigatorii de pana acum:

2002 Glagov/Greis (GER)

2003 Andreassen/Björndalen (NOR)

2004 Eikeland/Björndalen (NOR)

2005 Tjörhom/Björndalen (NOR)

2006 Grubben/Björndalen (NOR)

2007 Jurieva/Jarosenko (RUS)

2008 Hvostenko/Derisemlja (UKR)

2009 Wilhelm/Sumann (GER/AUT)

2011/martie Sleptova/Ustiugov (RUS)

2011/dec. Mäkäräinen/Bergman (FIN/SWE)

2012 Iurlova/Sipulin (RUS)

In foto: Stadionul  metamorfozat intr-o arena de biatlon

G.L. Neamtu   

 

 

1 COMENTARIU

  1. Măcar un teren acoperit pentru o competiție mondială de oină să facem și noi din Național Arena, asta în condițiile când s-ar putea manevra acoperământul și n-ar ploua. Cu siguranță vor fi peste 50.000 de ahtiați după sport, și ne vom putea mândri că am depășit recordul de asistență, cu mult peste Veltins-Arena, dar și peste cei care se bat pentru un loc pe stadionul bucureștean la meciurile în care Steaua nu are cu cine juca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here