Potrivit Eurosport, Spania ar urma să-și depună candidatura pentru unul dintre turneele finale, fie cel european din 2028, fie Mondialul din 2030.

În cazul în care ibericii ar câștiga, Spania ar fi țară gazdă pentru a doua oară în istorie după ce în 1982 a fost organizatoarea Campionatului Mondial. În acest moment, informațiile despre cadidatura spaniolilor nu sunt făcute publice astfel că este neclar dacă vor candida singuri sau împreună cu altă țară sau țări. În cazul în care se va decide cadidatura alături de altă țară, Portugalia ar fi prima în preferințele spaniolilor.

Președintele federației spaniole de fotbal, Luis Rubiales și președintele FIFA, Gianni Infatino s-au întâlnit la Moncloa Palace, rezidența primului ministru spaniol pentru a discuta mai multe aspecte printre care și cadidatura Spaniei pentru organizarea turneului final din 2030.

Pricipalii contracandidați ai spaniolilor pentru organizarea turneului final din 2030 ar putea fi Chile sau Chile în combinație cu Argentina și Paraguay. Sud-americanii și-au arătat dorința de a deveni țara gazdă la împlinirea centenarului de la primul Mondial din istorie care a avut loc în Chile. De asemenea, în cursa pentru 2030 s-ar mai afla și Marocul, care are o dorință de “revanșă” după pierderea alegerilor pentru Mondialul din 2026 în dauna SUA, Canada și Mexic.

Câștigătoarea pentru organizarea Mondialului din 2030 va fi desemnată în 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × two =