Sorana Cîrstea a demonstrat încă o dată că meciurile din circuitul WTA în care se simte cel mai bine sunt cele jucate împotriva marilor favorite, în special a celor clasate în top 10. Am văzut acest lucru și în șaisprezecimile de finală ale turneului dotat cu premii de 2,369,000 de dolari de la Toronto, acolo unde Sorana a învins-o în trei seturi, 5-7, 7-6, 6-4, pe Caroline Wozniacki, cap se serie numărul 9 în Canada și locul 10 WTA.

Meciul dintre Sorana și Caroline a fost un adevărat thriller sportiv. De-a lungul a fix trei ore de joc, jucătoarea din România a luptat eroic împotriva danezei, amintindu-ne de meciurile Simonei Halep de la Roma. Astfel, în setul secund, la scorul de 5-6, Cîrstea a fost condusă cu 40-15, însă s-a dovedit puternică și a salvat cele două game-point-uri. Apoi, în setul decisiv, la scorul de 4-4, Sorana a mai salvat o minge de break la scorul de 30-40 pe serviciul ei. Din acel moment, românca a câștigat șapte puncte la rând și s-a impus cu 6-4 în decisiv.

În optimile de finală de la Rogers Cup, Sorana va evolua împotriva sârboaicei Jelena Jankovic, numărul 14 WTA și cap de serie numărul 15 în Canada. Jucătoarea noastră are un record negativ pe ciment împotriva Jelenei, pierzând ultimele două întâlniri, în 2012 la Dallas și în acest an la Miami. Victoriile Soranei cu Jankovic au venit pe zgură.

Calificarea în optimile de finală de la Toronto îi vor aduce Soranei 125 de puncte WTA și un cec în valoare de 23,730 de dolari.

Sorana Cirstea Jankovic TOronto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + fifteen =