UPDATE, 23.03.2015!

Simona Halep, lider în Road To Singapore! 

Victoria cu Jelena Jankovic a însemnat pentru Simona Halep, pe lângă cel mai important titlu din carieră, și urcarea pe locul 1 în clasamentul care la finalul anului va decide cele 8 jucătoare participante la Turneul Campioanelor. Ea le-a depășit în această săptămână pe Maria Sharapova și Serena Williams.

Simona Halep Road to Singapore

După nivelul Premier 5 atins în 2014 la Doha și 2015 la Dubai, Simona Halep a ridicat ștacheta la Indian Wells, acolo unde a reușit să se impună și într-un turneu superior, din categoria Premier Mandatory. În finala din acest sezon, românca s-a impus în trei seturi, 2-6, 7-5, 6-4, împotriva adversarei sale favorite de trei seturi din WTA, sârboaica Jelena Jankovic (21 WTA).

Înainte de a câștiga cel mai important titlu din carieră, Simona Halep a avut mult de muncit. Pe durata a 3 ore fără 20 de minute, Jelena Jankovic s-a dovedit o adversară mult mai serioasă decât acea Jelena Jankovic din optimea de finală de la Australian Open din 2013. Mai întâi, sârboaica a avut un început de meci alert, în care a condus clar ostilitățile. De partea cealaltă, Simona a fost surprinsă de jocul sârboaicei, iar acest lucru s-a văzut repede pe tabelă: 2-6 după 45 de minute.

Setul secund nu părea să schimbe mult registrul, iar Jankovic a trecut repede la timonă, cu un break avans. Gâfâind, Simona a reușit într-un final să egaleze la break-uri, însă la 4-4 Jelena a câștigat din nou pe serviciul româncei, iar finalul partidei părea aproape. Din fericire, Simona și-a adus aminte că a revenit de 4 ori în ultimele 5 meciuri în care a pierdut primul set, a egalat la 5, a preluat conducerea la 6-5, iar apoi a făcut break-ul care trimitea finala în decisiv.

DECISIV”, iată un cuvânt care nu lipsește din vocabularul duelurilor Halep – Jankovic din circuitul WTA. Din nou, ca și în precedentele patru întâlniri, meciul lor a ajuns în setul 3! Și aici, Jankovic a fost prima care a pășit în lumea break-urilor, o lume în care Simona a intrat rapid după sârboaică. După un ping-pong de 4 servicii pierdute, Halep a pus piciorul în prag și a preluat conducerea cu 5-3. Deși a servi pentru 6-3 și trofeu, Simona a ratat, însă s-a revanșat repede pe serviciul Jelenei și a închis meciul la 6-4.

Așadar, trei seturi, în aproape 3 ore de joc cu multă tensiune, multă oboseală, multe break-uri (18!!!) s-au încheiat cu succesul imens al Simonei Halep, cel mai important din cariera româncei. Acesta înseamnă 900,000 de dolari, 1000 de puncte WTA, locul 1 în Road To Singapore și apropierea la câteva sute de puncte de locul 2 WTA, ocupat în prezent de Maria Sharapova.

Victoria de la Indian Wells înseamnă pentru Simona Halep al 11-lea titlu din carieră și al 3-lea din 2015, după cele de la Shenzhen și Dubai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 1 =