După aproape o lună de la ultimul turneu la care a participat, cel pe zgură de la Bastad (Suedia), Simona Halep a început azi sezonul pe ciment cu o victorie destul de muncită împotriva jucătoarei din Taipei, Hsieh Su-Wei, locul 42 WTA. În aproape două ore de joc, Simona, actualmente locul 25 WTA, sa impus cu scorul de 6-7, 6-1, 6-2, într-un meci cu 14 break-uri. Dintre acestea, jucătoarea noastră a pierdut cinci, destul de mult pentru acest nivel, însă de pe altă parte înțelegător pentru primul meci pe hard din acest sezon.

Turul următor va fi unul mult mai dificil pentru Simona Halep, aceasta urmând să dea piept cu deținătoarea trofeului de la Wimbledon, franțuzoaica Marion Bartoli, cap de serie numărul 8 și locul 7 WTA. Bartoli a jucat la Toronto în săptămâna trecută, acolo unde s-a retras în turul II, cu Magdalena Rybarikova, după o accidentare la scorul de 6-7, 0-1 pentru slovacă.

Simona a jucat până acum de două ori cu Bartoli, pierzând de fiecare dată: 4-6, 6-7 la Miami (2012) și 4-6, 1-6 la Madrid (2011).

Halep Bartoli

Pentru accederea în turul secund la Cincinnati, Simona va primi 70 de puncte WTA și un cec în valoare de 12,200 de dolari.

În turul I de la Cincinnati, turneu de 2,369,000 de dolari este prezentă și finalista de la Toronto de dumincă, Sorana Cîrstea (21 WTA). Aceasta o va întâlni mâine  pe belgianca Yanina Wickmayer (59WTA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine + 19 =