halep-mertens-doha-finala

UPDATE: Simona Halep – Elise Mertens 6-3, 4-6, 6-3!

Simona Halep a fost învinsă de belgianca Elise Mertens cu 3-6, 6-4, 6-3, în finala turneului Premier de la Doha, dotat cu premii totale de 916.000 de dolari.

Într-un meci care a durat 2 ore și 6 minute, Halep a început perfect. A câștigat primul set, a ajuns la 2-0 în actul secund, iar toți se așteptau la un meci scurt. Ceva s-a schimbat apoi. Mertens și-a schimbat atitudinea, a părut mai ofensivă și a întors meciul cu 360 de grade!

UPDATE: Simona Halep – Elise Mertens, finala de la Qatar Total Open 2019

Belgianca Elise Mertens (21 WTA) a produs surpriza în cea de-a doua semifinală de la Doha. Jucătoarea din Belgia a eliminat-o pe Angelique Kerber (6 WTA) și o va înfrunta, mâine, pe Simona Halep în finala turneului de 916,000 de dolari.

Simona Halep – Elise Mertens începe de la 2-0 la ”directe” pentru româncă. Ambele victorii ale româncei au venit în 2018: 6-0, 6-3 la Madrid și 6-2, 6-1 la Roland Garros.

Finala Halep – Mertens va începe sâmbătă, de la ora 17:00! 

………………………………………………………………………………

Simona Halep, de profesie eroină! Așa am putea-o caracteriza pe româncă după semifinala de azi de la Doha. Fostul lider WTA s-a calificat în finala turneului Premier din Qatar după o revenire fabuloasă contra Elinei Svitolina. Condusă cu 1-4 în decisiv, Halep a salvat mai multe mingi de 1-5, iar apoi s-a impus cu 6-3, 3-6, 6-4!

Setul inaugural a fost unul început destul de greu de Simona. Și-a intrat mai greu în ritm, însă după ce salvat o minge de break la scorul de 0-1 nu a mai avut emoții. Au urmat două break-uri pentru Halep: primul la 2-1, iar apoi la 5-3, acesta însemnând și finalul setului. Doar 39 de minute a durat răpunerea Svitolinei în primul act.

Elina Svitolina s-a transformat în Simona Halep în setul secund, pe care l-a câștigat cu 6-3, în 40 de minute. A fost o desfășurare în oglindă a primului set. Elina a făcut break-uri în debutul setului și apoi la 5-3.

În decisiv, jucătoarea aflată pe val în meci părea a fi Svitolina. Doar părea, pentru că dincolo de fileu s-a aflat Simona Halep. Românca a avut o revenire incredibilă, de la 1-4 și mingi de 1-5 pentru Svitolina! Modul în care a revenit Simona este unul de-a dreptul incredibil! Elina părea pe val, părea mai bună, părea perfectă. Dintr-o dată însă, Halep a schimbat cursul partidei. Ne-a amintit de sfertul de finală de la Roland Garros din 2017. Atunci, Simona a revenit de la 1-5. Acum, a fost 1-4.

Scor final: Simona Halep – Elina Svitolina 6-3, 3-6, 6-4. După 2 ore și 10 minute de luptă, Simona Halep revine în finală la Doha. A mai jucat acolo în 2014, atunci când a trecut de Angelique Kerber.

halep-svitolina-doha

Aceeași Kerber ar putea să-i apară din nou Simonei în cale. Nemțoaica joacă în cealaltă semifinală de la Doha, contra belgiencei Elise Mertens. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =