SIMONA HALEP

UPDATE!

Halep – Stosur în finala Turneului Campioanelor! Un duel clasic al toamnei, dar un duel scontat!

Adversara Simonei Halep din finala Turneului Campioanelor de la Sofia va fi australianca Samantha Stosur. După un meci comparabil cu cel al Simonei ca durată, jucătoarea de la Antipozi a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova,  6-1, 1-6, 6-3, și va încerca mâine să-și ia revanșa în fața Simonei, după cele două eșecuri din acest an de la Cincinnati și Moscova. De cealaltă parte, Halep încearcă să egaleze scorul la meciuri directe, acolo unde Stosur conduce cu 3-2.

halep Stosur

Finala de mâine va începe de la ora 17:20 și nu va fi televizată în România.

Simona Halep a uitat din nou că e româncă, a revenit de la 0-3 în decisiv cu Ivanovic și va juca finala de la Sofia!

Simona Halep a demonstrat încă o dată, deși nu mai era nevoie, că reprezintă ceva deosebit pentru sportul românesc, pentru România și, ceva ce nu are egal. Jucătoarea noastră s-a calificat în urmă cu puține momente în finala Turneului Campioanelor de la Sofia, după un meci în care a arătat că vine din altă lume, o lume care nu are nicio legătură cu natura neamului românesc. În meciul cu Ana Ivanovic, Simona ne-a pus pe toți dintre noi pe gânduri și ne-a arătat că niciodată, indiferent de circumstanțe, nimic nu este pierdut dacă avem încredere în forțele noastre.

Condusă cu 6-2, epuizată din punct de vedere fizic și cu dureri la spate, Simona Halep a strâns din dinți, a intrat pe teren și a doborât deviza conform căreia doar sârbii sunt luptători. Românca a câștigat setul secund de o manieră categorică, scor 6-1, și a trimis meciul în decisiv. Treptat, meciul a început să semene ca două picături de apă cu sfertul de finală de la Roma, atunci când Simona a jucat cu compatrioata Anei, Jelena Jankovic.

Tot pe tikitaka, titram atunci că ”În setul decisiv a uitat (nr. Simona) că e româncă: a revenit de la 0-3 și a salvat două mingi de meci!Ei bine, astăzi, la șase luni de la acel meci, Simona a repetat acea performanță de excepție. Când totul părea că merge perfect pentru Ana Ivanovic, căreia îi intrau toate mingiile, Simona a revenit așa cum numai ea știe s-o facă. De la 0-3, Ivanovic nu a mai câștigat nici măcar un game, însă nu din cauza erorilor, ci a jocului de mare campioană prestat de Simona.

După aproape două ore de joc, Simona Halep – Ana Ivanovic 2-6, 6-1, 6-3 și Simona se califică în finala Turneului Campioanelor de la Sofia, la prima ei participare. Pentru această performanță, Halep va primi 145,000 de dolari și 255 de puncte WTA. 

În finală, Simona va evolua împotriva învingătoarei partidei Samantha Stosur – Anastasia Pavlyuchenkova, meci care se dispută la această oră.

 

4 COMENTARII

  1. Ea nu a uitat nici o clipa ca este romanca. Sigur, voi ati uitat lucrul acesta avand asemenea exprimare. sper sa fie doar o greseala si nu o gandire permanenta.

  2. Cred ca s-au referit, cand au afirmat ca a uitat ca e romanca, la faptul ca romanii, de regula, dupa ce sunt condusi isi cam pierd increderea in reusita, si nu la faptul de a-si nega originea.

  3. Mulțumesc, cronos! Cine a vrut să înțeleagă, a înțeles. Chiar nu avea rost să dau contraexemple din sportul românesc pentru că nu mi-ar fi ajuns un articol. O să dau unul singur aici: Vi-l puteți imagina pe Victor Hănescu revenind într-un meci în care: 1. E condus categoric, cu două breakuri ale adversarului și 2. Pe deasupra mai e și accidentat.

    Și în sportul românesc nu avem de a face doar cu sportivi care nu pot să revină, ci și cu sportivi care sunt întorși. Am văzut Steaua în cupele europene, Oltchim la Gyor, Romania la Copenhaga. Și atunci, dragă Răzvan, într-adevăr, Simona Halep ”nu prea mai e româncă”. Sper că ai înțeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 4 =