Cele două echipe continuă trag tare pe ultima sută de metri în cursa pentru câștigarea titlurilor din Primera Division și Premier League.

accidentare diego costa

Spania: Săptămâna s-a încheiat fabulos pentru echipa antrenată de Diego Simeone, acest 2-0 obținut pe terenul celor de la Getafe, coroborat cu înfrângerea Barcelonei ( 0-1 la Granada ), permițându-i să fie lider solitar al clasamentului cu trei puncte avantaj față de Real Madrid, care a trecut acum pe poziția a doua ( 4-0 cu Almeria ). Rămân tot mai puține etape și ceea ce la startul sezonului părea un simplu și rapid foc de artificii, este pe punctul de a se transforma într-o explozie solară „rojiblanca”. Departe de a simți presiunea rezultatelor contracandidatelor care jucaseră sâmbătă, , fotbaliștii lui Simeone au jucat același fotbal serios, solid și intens arătat până acum, lăsând fără prea multe opțiuni un Getafe pe care Cosmin Contra nu reușește să îl scoată din starea de letargie în care a stat scufundat pe tot parcursul returului. Un gol marcat cu capul de fundașul Godin și o centrare a lui Adrian împinsă în poartă de Diego Costa, chiar și cu riscul unei accidentări ce părea grave la prima vedere, permit celor de la Atletico să viseze frumos pentru cel puțin încă o săptămâna.

Anglia: În minutul 7 al semifinalei FA Cup din 1989 în care se întâlneau Liverpool și Nottingham pe stadionul Hillsborough începea să prindă formă tragedia care avea să marcheze viitorul fotbalului din Albion. La 25 de ani distanță de la acel fatidic moment, Premier League și-a comemorat victimele, meciurile etapei ce s-a disputat în acest week-end începând cu șapte minute mai târziu decât ora programată inițial, în memoria celor care și-au pierdut viața în acea zi de 15 aprilie 1989. Și pentru că fotbalul scrie uneori povești mai frumoase decât ceea ce ar putea scrie mintea creativă a unui regizor de film, trecuseră aproape șapte minute până în momentul în care Sterling a deschis scorul în meciul Liverpool – Manchester City.

Victorie pentru Liverpool, 3-2 cu Manchester City, obținută la finalul unui meci ce părea a fi câștigat încă înainte de pauză de către fotbaliștii antrenați de Brendan Rogers și care putea să se termine cu un final dramatic pentru ei, după ce oaspeții au reușit să întoarcă scorul și să egaleze în 62. Coutinho a reușit să marcheze golul victoriei, o victorie care l-a făcut pe căpitanul Gerrard să iasă de pe gazon cu ochii în lacrimi. Sunt 16 ani de când Gerrard joacă pentru Liverpool și oricât ar părea de incredibil nu are in palmares un titlu in Premier League. Singurul care îi lipsește.

Tot duminică, Swansea – Chelsea 0-1, iar echipa lui Mourinho trece deocamdată cu pe locul doi in clasament, cu cinci puncte peste City, însă și cu două meciuri în plus disputate. Pe 27 aprilie se va juca ceea ce in acest moment pare a fi finala campionatului: Liverpool – Chelsea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here