Șapte fotbaliști de la formația SC 1920 Myhl din ligiile inferioare din Germania au fost excluși din echipă după ce au salutat în stil Hitler. Echipa făcuse o poză de grup salutând cu mâna ridicată, salut adoptat de naziști în anii 1030 când Hitler a preluat puterea în Germania. Poza a fost distribuită pe Facebook de către Arslan, unul dintre sponsorii echipei. Acesta a șters poza câteva minute mai târziu însă nu a fost de prea mare folos.

Foto: mirror.co.uk

Când am aflat, am organizat de urgență o întâlnire cu membri consiliului. Potrivit regulilor interne ale clubului nostru, singura concluzie a fost aceea de a exclude jucătorii.” – Președintele clubului Marc Winkens.

Cei 7 și-au cerut scuze, afișând un banner pe care au scris “Scuze… tuturor celor pe care i-am rănit” insă nu a fost de ajuns pentru a fi reprimiți în echipă. Arslan, cel care a distribuit poza și-a cerut și el scuze dar devizia a rămas în picioare. Mai mult decât atât, cei șapte sunt acum cercetați pentru folosirea salutului nazist, interzis în Germania.

Foto: mirror.co.uk

Folosirea gesturilor și simbolurilor naziste au fost scoase în afara legii în Germania și sunt considerate infracțiuni în țări precum Polonia, Austria sau Slovacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =