The Davis Cup trophyOlanda conduce România cu scorul de 2-0 după prima zi în meciul din Zona 1 Euro-Africană a Cupei Davis . 

Robin Haase a trecut de Adrian Ungur scor  6-4, 6-4, 3-6, 6-3 , pentru ca în cel de-al doilea meci Victor Hănescu să piardă  în faţa lui Igor Sisjling scor  4-6, 6-7, 6-2, 7-6, 2-6 . Niciunul din cei 2 jucători olandezi, n-au lăsat impresia că ar fi fost de neînvins astăzi. Adrian Ungur a alternat loviturile spectaculoase cu greşelile copilăreşti, însă a părut evident faptul că Ungur nu avea ce căuta pe teren astăzi pe o asemena suprafaţă.

În cel de-al doilea meci, Hănescu a dezamăgit aşa cum ne-a obişnuit, a cedat setul 2 după ce a condus cu scorul de 4-2 în tie-break. A revenit şi a egalat la 2 la seturi şi părea favorit la câştigarea partidei. În setul decisiv însă Hănescu n-a contat, Sisjling adjudecându-şi victoria printr-un dublu break.

Decizia controversată  a lui Andrei Pavel de a nu-l titulariza pe cel mai în formă şi cel mai capabil jucător român pe hard, Marius Copil, a fost una costisitoare. Nu am prea multe îndoieli că Marius Copil ar fi trecut de oricare din Haase sau Sisjling astăzi . În aceste condiţii meciul pare deja pierdut după prima zi, miracole nu sunt aşteptate de la o echipă  neputincioasă şi incapabilă să profite de avantajul terenului propriu. Că tot suntem la capitolul ăsta, atmosferă superbă făcuta de publicul Braşovean !

Mâîne de la ora 15:00 va avea loc partida de dublu dintre Horia Tecău/ Marius Copil şi Thiemo De Bakker/ Jean-Julien Rojer. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × five =