Aveam 12 ani și abia așteptam primul meu Campionat Mondial. Am amintiri vagi despre cel din 1994 așa că nu pot să spun că știam despre ce era vorba. În plus aveam doar 8 ani. La vremea respectivă nu existau atâtea canale de mediatizare cum avem în prezent. Tot ce îmi amintesc de la acel Mondial sunt urletele fratelui meu mai mare pe la 3, 4 dimineața la golurile lui Hagi, Dumitrescu sau Răducioiu.

Pe 15 iunie 1998, naționala României debuta pe Stade de Gerland din Lyon împotriva Columbiei. Columbienii veneau cu siguranță cu ambiție de răzbunare după ce în SUA nu le administrasem doar o simplă înfrângere ci și o umilință. Ei se vedeau campioni la finalul acelui turneu. Aveau și motive să o facă. În preliminariile din America de Sud a cam măturat tot ce a prins, să nu mai zic de un 5-0 cu Brazilia, chiar viitoarea campioană mondială. I-am bătut cu 3-1 în 1994. În 1998, sorții au ales ca cele două să se întâlnească din nou. Meciul a fost destul de strâns cu ceva mai multe ocazii de partea noastră. Moldovan ratase câteva ocazii bune de a marca însă cel care ne-a adus bucuria a fost Adrian Ilie.

Atacantul Valenciei și-a arătat clasa în finalul primei reprize când a marcat, probabil, cel mai frumos gol al său la națională. După o pasă genială trimisă de Hagi, Ilie mișcă balonul cu vârful bocancului din fața fundașului columbian, își potrivește pașii și trimite cu delicatețe o scăriță peste Mondragonn deschizând scorul. Meciul s-a încheiat cu 1-0 și obțineam o victorie importantă. Era primul gol marcat al României la Mondialul din 1998 și ce gol! Din grupă mai făceau parte Anglia și Tunisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − three =