Rafael Nadal 8 Grand Slams Roland GarrosRafael Nadal a câștigat astăzi turneul de la Roland Garros, după o victorie în trei seturi cu compatriotul său David Ferrer și a devenit singurul jucător din istoria tenisului care câștigă un turneu de Grand Slam de opt ori.

Așa cum anticipam, meciul dintre Nadal și compatriotul său David Ferrer a fost un simplu meci de antrenament pentru jucătorul care domină zgura de ani buni în circuitul ATP. După puțin mai mult de două ore de joc, Rafa s-a impus clar în minimul de seturi: 6-3, 6-2, 6-3 și și-a trecut în vitrină al optulea titlul de campion pe zgura pariziană. Cu tot respectul pentru David Ferrer, cel mai bun jucător din lume când nu joacă cu Nadal, Federer sau Djokovic, adevărata finală din acest an de la Paris s-a jucat în semifinale, acolo unde Nole a fost singurul jucător din acest an de la Roland Garros care a adus suspans într-un meci din faza superioară.

Grație victoriei de azi, Rafael Nadal ajunge la un total impresionant de 12 titluri de Grand Slam câștigate în carieră, iar cariera sa este departe de final.

Spaniolul are un record impresionat la Paris de 59 de victorii și un singur eșec. Singurul jucător din lume care se poate mândri cu învingerea lui Nadal pe zgura franceză este Robin Soderling. Suedezul l-a învins pe iberic în  turul al IV-lea, în urmă cu patru ani.

Așadar, s-a tras linie în ediția din acest an de la Roland Garros, una mai previzibilă ca niciodată, în care Serena Williams și Rafael Nadal au câștigat conform tuturor așteptărilor. Pentru suspansul acestui sport, sperăm că turneul de la Wimbledon va aduce și alte nume în prim plan sau, dacă vor fi tot cei doi, să aibă măcar adversari de calibru în finală.

sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here