Maria Sharapova - Serena Williams Roland GarrosPrimele două jucătoare ale lumii, rusoaica Maria Sharapova și americanca Serena Williams își vor disputa în acest an trofeul de la Roland Garros, într-o finală dezechilibrată din absolut toate punctele de vedere. Cele două s-au calificat astăzi în finală după două partide total opuse ca aspect. Dacă Maria a avut nevoie de prelungiri pentru a o elimina pe Viktoria Azarenka, Serena a călcat-o în picioare pe Sara Errani.

Maria Sharapova – Viktoria Azarenka 6-1, 2-6, 6-4

Meciul dintre cele două jucătoare din estul Europei a avut un început marcă înregistrată pentru rusoaică, aceasta pierzându-și serviciul încă din start. Imediat însă a câștigat șase ghemuri consecutive și implicit primul set cu 6-1. Setul al doilea a avut un scenariu aproape identic, însă cu avantaj în oglindă de partea jucătoarei din Belarus, aceasta impunându-se cu 6-2. În setul decisiv, Viktoria nu a mai avut puterea să mențină ritmul ridicat din al doilea set și, în ciuda jocului Mariei plin de greșeli neforțate, a cedat cu 6-4.

Serena Williams – Sara Errani 6-0, 6-1

Deși am asistat la un meci între locul 1 și locul 5 mondial, meciul a părut a avea pe teren o jucătoare profesionistă și o junioară. Dacă privim și durata lui, 48 de minute, vom realiza cât de mare este diferența dintre Serena și restul jucătoarelor.

Serena Williams – Maria Sharapova, o finală care începe de la 12-0!

În circuitul feminin, diferența dintre Serena Williams și celelalte jucătoare este una similară cu cea din fotbal, acolo unde Bayern Munchen este undeva sus, iar toate celelalte echipe, inclusiv Barcelona, Real și Dortmund sunt cu cel puțin o clasă mai jos. Așa este și în tenis, Serena e sus, iar Sharapova, Azarenka, Radwanska, Errani și toate celelalte sunt mult mai jos.

Revenind la finala de sâmbătă, trebuie spus că aceasta începe de la scorul de 12-0 în favoarea americancei, ea fiind neînvinsă în fața rusoaicei din anul 2004. Mai mult, în 2013 Serena a învins-o pe Sharapova în nu mai puțin de trei partide, dintre care în două extrem de lejer.

Singurul avantaj al Mariei în meciul din weekend, deși e forțată folosirea termenului, este faptul că aceasta este campioana en-titre de la Roland Garros, turneu pe care Williams nu l-a mai câștigat din 2002.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here