Rămânem cu povestea frumoasă a Retrospectivei Ligii 1 în Moldova, loc al marilor oameni de cultură ai acestei țări și, deopotrivă, a celor mai mari bandiți. Este logic, nu, ca unde-i minte să fie și multă desfrânare? Nu vă dorim să citiți printre rânduri, însă astăzi nu vom vorbi de cultură.

Așadar, după ce am bipăit și am semesuit prin Iași, astăzi intrăm în hora lui Pinalti de la Piatra Neamț. Înainte de a lua mândrele de mijloc, trebuie să vă spunem vestea tristă a acestei săptămâni din fotbalul românesc. Și o spunem în acest episod pentru că este strâns legată de Ceahlăul. În speranța că v-ați luat extraveralul, doamnelor și domnilor, iată dinamita: Pinalti a rămas văduv!!! Da, VEZI AICI, DUBLU CLICK, CAZI MORT ÎN CADĂ, ȚI SE-NDOAIE ROBINETUL, sunt doar câteva gingășii cu care am putea trata știrea conform căreia Jean Pădureanu se retrage din fotbal! Perechea istorică a lui Pinalti, curva, cum ne-ar explica într-un mod diplomat Radu Banciu, spune adio fenomenului fotbalistic românesc. Cu alte cuvinte, adio reciprocitate istorică, adio 2-1 la noi 2-1 la voi, adio oamenilor de onoare, adio Cooparativei, adio contelui Blatula, adio ”rapsozilor” fotbalului românesc. Și acum, un moment de reculegere….. Gata! Șampania fiind gata, haideți să ne continuăm paranghelia!

Neamț! Piatra Neamț! Ceahlăul Piatra Neamț este echipa fanion a orașului Neamț, iar pe undeva este și logic, fiind singura de acolo. Echipa, patronată de celebrul portocaliu Gheorghe Ștefan, alias Pinalti, este supranumită și ABBA de România. Nu, numele nu vine de la o colegă de-a Alinei Plugaru și nici din muzica bună, ci vine din tradiția locului: un an în A, doi în B și apoi încă unul în A etc. Ei bine, se pare că în ultimul timp tradiția a luat-o razna, întrucât echipa moldavă cam stă de doi ani în A fără să clipească. Asta e, poate o fi uitat Pinalti să tragă frâna de mână…sau a tras-o prea tare în preajma retrogradării. Să vedem acum ce a realizat prima echipă de deasupra liniei roșii în cele 19 runde jucate din Liga1.

Rezultate

În toată istoria ei, echipa din Piatra Neamț a avut o tactică interesantă: trag tare la început pentru o zestre liniștitoare de puncte, apoi vând, pardon, mă ”se relaxează” pe final, atunci când și alții au nevoie de ajutor. Deocamdată, dacă privim clasamentul, cele 19 puncte acumulate îi plasează într-o zonă destul de portocalie a ierarhiei, însă o zonă care îi scapă de matineu, iar pentru retur au de primit destule datorii de la ”prieteni”. Un exemplu al ”bunei purtări” a Ceahlăului din acest sezon a fost cel din dubla, cupă-campionat, cu Oțelul Galați. Astfel, în campionat, trupa lui Pinalti a tras pielea jos de pe gălățeni, cu un 4-1 seducător. Reversul chietrișicii a venit în Cupă, acolo unde Ceahlăul a stat în munți, iar Oțelul a defilat.

Antrenor

Ce naiba să scrii la capitolul ăsta despre Ceahlăul Piatra Neamț, echipă căreia, după, cum vedeți, îi scriu numele întreg pentru a umple spațiul ? E unu’ Enache, mutalău, care tace ca o rață mută și pe care abia îl vezi de ceafa slăninoasă a lui Chivorchian! Încercând să fim serioși oleacă, trebuie să spunem că acest Costel Enache este un tip destul de echilibrat și serios. Singurul său minus, unul mare, e acela că activează la o echipă pătată de istorie.

Jucători

Nici aici nemțenii nu excelează, având în lot jucători mai necunoscuți decât numărul de sticle de vodcă ”rezolvate” de Nikolic într-un club de cocalari din București. Singurul care atrage atenția este acest bosniac Bojan Golubovic, cel căruia i se datorează multe din cele 19 puncte din clasament. În rest, mai atrag atenția puțini, poate doar portarul Miron să ne mai aducă aminte de celebrul Carlos.

Sursa foto: Fotbalita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 3 =