michael phelpsÎn august 2012, imediat după ce câștiga la Londra ultimele patru medalii de aur olimpice din cele 18 pe care le are în palmaresul ce îi dă titlul de cel mai laureat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, Michael Phelps a anunțat că se retrage pentru că, spunea el, ” E timpul să mai fac și altceva.”

Așa a și făcut. A devenit jucător profesionist de poker, a dedicat mult timp golfului, iar sportului care l-a făcut celebru i-a dedicat doar ore de antrenament. Nu a rezistat mult în acest auto-exil competițional, iar la finalul anului 2013 s-a întors și și-a întețit antrenamentele alături de echipa legendarului Bob Bowman , așteptând timp de șase luni pentru ca agenția nord-americană antidopaj să îi permită să revină în competiții oficiale.

A făcut-o la Mesa ( Arizona ), acolo unde a scos cel mai bun timp în calificările probei de 100 metri fluture, în fața lui Ryan Lochte, vechi și actual rival în piscine. Lochte și-a luat însă revanșa în finală, câștigând proba, Phelps văzându-se nevoit să se mulțumească cu poziția a doua.

Phelps nu este însă deloc îngrijorat și este încrezător că va atinge o formă optimă care să îi permită să participe la Mondialul de Natație din 2015 și la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Rio de Janeiro în 2016.

Biletele pentru concursul disputat la Skyline Aquatic Center ( Mesa, Phoenix ), s-au epuizat în totalitate la toate sesiunile, încă din ziua imediat următoare anunțului făcut de Phelps cu privire la revenirea sa în competiții, iar acreditările acordate presei au fost de cinci ori mai multe față de anii trecuți.

sursă foto yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + fourteen =