Absent de pe terenul de joc de mai bine de 7 luni, Rafael Nadal a anunţat astăzi pe contul său personal de twitter că nu şi-a reluat antrenamentele. El nu a mai disputat niciun meci de la Wimbledon, din luna Iunie a anului 2012, ca urmare a unei accidentari la genunchi.

Spaniolul era aşteptat să revină pe sfârşitul lunii Decembrie la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, motivul oficial al retragerii fiind un virus stomacal care  l-a ţinut departe de terenul de antrenament. Toate în regulă până aici, doar că mai apoi Nadal şi-a anunţat retragerea de la turneul de la Sidney şi Australian Open tot pe baza acelui virus, lucru care a ridicat multe semne de întrebare.

Scepticii au spus că genunchiul lui nu s-a recuperat, iar o retragere prematură din tenis devine din ce în ce mai probabilă.

Declarând astăzi că înca nu s-a întors pe terenul de joc, Rafael Nadal i-a făcut până  şi pe cei mai înfocaţi fani ai săi să se întrebe dacă nu cumva acel virus a fost doar un pretext, deoarece e greu de crezut că un virus stomacal ar putea ţine un jucător atât de mult departe de teren.

O altă variantă des vehiculată este că fostul lider mondial a decis împreună cu staff-ul său  să sară peste sezonul de hard, cunoscut fiind că hard-ul este suprafaţa care solicită cel mai mult genunchii, dorind ca revenirea acestuia să se facă pe zgură, suprafaţa preferată a spaniolului.

În lunile următoare ne vom lămuri ce a fost real şi ce ficţiune din argumentele lui Rafa pentru această absenţă prelungită, cert fiind doar că orice fan al sportului alb şi-l doreşte pe Nadal înapoi pe teren cât mai repede posibil !

Tweet-ul prin care Rafa anunţa acest lucru :

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven − four =