marquez rossiPentru primele sale curse, mânerele motocicletei au trebuit să fie schimbate cu cele ale unei biciclete, pentru că mâinile îi erau prea mici și să îi fie adăugate greutăți de câte 20 kg pentru a atinge greutatea cerută de regulament.  În camera sa are o colecție de machete cu motocicletele pilotate de Valentino Rossi de-a lungul anilor. Julia, mama sa, este o fană declarată a bolizilor pe două roți, iar puștii săi, Marc și Alex, nu aveau cum să prindă altă pasiune.

Lumea motociclismul are un nou puști-minune, rămânând cu gura căscată în fața isprăvilor lui Marq Marquez. Sâmbătă, Marquez ( 20 de ani și 62 de zile ), devenea cel mai tânăr pilot din istoria motociclimului care obținea un pole-position în MotoGP, depășindu-l Freddie Spencer ( Fast Freddie cum i se spunea ), americanul trecându-și în palmares primul pole-position când avea vârsta de 20 de ani și 154 de zile.

Recordul bătut sâmbătă nu a fost suficient pentru Marquez, iar duminică a mai doborât o performanță stabilită de același Fast Freddie în 1982, spaniolul devenind cel mai tânăr pilot câștigător al unei curse MotoGp cu vârsta de 20 de ani și 62 de zile, în timp ce americanul îl fixase la 20 de ani și 196 de zile.

Viitorul record țintit de către Marquez este câștigarea campionatului la o vârstă cât mai fragedă pentru a doborî și celălalt mare record deținut de Freddie Spencer, anume Cel mai tânăr pilot campion mondial, americanul având 21 de ani și 258 de zile atunci când a câștigat primul său titlu MotoGP în 1983.

De altfel, Marc Marquez a mai stabilit o performanță, devenind cel mai tânăr pilot câștigător de curse în toate cele trei categorii Moto 125, Moto 2 și Moto GP, depășindu-l pe Dani Pedrosa, cel care avea 20 de ani și 227 zile atunci când a câștigat, la Shanghai, primul său mare premiu la Moto GP.

Felicitat de către Valentino Rossi

Imediat după terminarea cursei disputate duminică la Austin ( Texas ) avea să se producă una dintre cele mai frumoase imagini ale acestui week-end. Marquez își sărbătorea victoria istorica timp in care s-a apropiat de el pentru a îl felicita nimeni altul decât Valentino Rossi, idolul său, cel în standul căruia se strecura in urma cu cinci ani de zile pentru a îi cere un autograf și a se fotografia cu el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =