Pe 16 februarie 2016, FC Barcelona realiza scorul etapei în Spania câștigând cu scorul de 6-1 pe teren propriu în compania formației Celta Vigo. Golul patru al catalanilor – un penalty executat de Messi, care însă n-a tras la poartă ci a preferat o pasă lui Suarez – a reaprins o discuție mai veche: când și cine a marcat primul gol cu pasă din penalty.

Primul penalty executat în acest fel datează din anul 1957. Este vorba despre un meci internațional între Irlanda de Nord și Portugalia. Metoda a fost pusă în practică de  către Danny Blanchflower și Jimmy McIlroy, cu primul în rol de servant.

“Arbitrul nu știa ce să facă. Mulțumea nu știa ce s-a întâmplat. Nu s-a mai văzut așa ceva niciodată.”

Rata de succes a acestui procedeu nu este însă întotdeauna 100% iar acest lucru a fost dovedit într-un meci din Zimbabwe. Fotbaliștii formației FC Dynamos, Roderick Mutuma şi Valentine Ndaba au eșuat lamentabil. Totuși, echipa lor s-a impus cu 4-0.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − fourteen =