UPDATE — 5 recorduri stabilite de Unirea Urziceni:
-Urziceni este prima echipa din Romania care obtine mai mult de 4 puncte dupa 4 jocuri;
-Urziceni este prima echipa care pierde doar un meci dupa 4 jocuri;
-Urziceni este prima echipa care se claseaza pe un loc de calificare in optimile UCL dupa 4 jocuri;
-Urziceni este prima echipa care are golaveraj pozitiv dupa 4 jocuri;
-Urziceni este singura echipa care a marcat mai mult de 5 goluri in primele 4 jocuri;

PALMARES ROMANIA IN UCL: 6 victorii – 14 egaluri – 26 înfrângeri – (39-73)


Toamna lui 99, Unirea de astazi – Agricultorul de acum 10 ani
a revenit dupa 7 ani de liga judeteana in a 3-a divizie si a inceput drumul spre paginile de aur ale istoriei fotbalului din Romania cu deplasari la Agigea, Plopeni, Brazi ori Medgidia. Erau vremuri cand intreaga urbe din centrul Baraganului astepta nerabdatoare duelul cu rivalii din Slobozia.

Acum 9 ani, echipa numita de-a lungul timpului Aurora, Avântul, Ferom ori Agricultorul isi schimba pentru ultima data numele in Unirea Urziceni.

Cu 8 ani in urma, campionii de astazi pornesc la drum intr-un sezon la finele caruia au avut un gram de noroc. Retragerea si penalizarea unor formatii a insemnat ramanerea in Liga a 3-a. A fost punctul critic, punct ce odata depasit a dat startul iesirii din anonimat.

Toamna lui 2002 (acum 7 ani) in Divizia C – Seria a 2-a, vechea Unire se desprinde de trecut si porneste spre GLORIE. Cu sponsor nou, cu o conducere administrativa si tehnica schimbata din temelii, ialomitenii defileaza in campionat (21 victorii din 28 jocuri) si la final obtin prima calificare din istorie in a doua liga.

In urma cu 6 ani, promisiunea facuta de noul actionariat, si anume, un stadion total schimbat devine realitate. Astfel, noiembrie 2003,gaseste la Urziceni, “ La Nemti” – in zona lacurilor – o arena unde se putea simti din plin entuziasmul participarii in a doua divizie.
.
“Ce ai facut in ultimii 5 ani?” a fost una din intrebarile obsesive ce au marcat anii post-revolutiei.
Daca pentru multi raspunsul este o povara, pentru oamenii din jurul campioanei el reprezinta ONOARE.

Toamna lui 2004, la Urziceni incep pregatirile pentru Liga 1. Pe 6 noiembrie, un prim examen cu manjii din “Stefan cel Mare”, Dinamo 2 – Unirea 3-2. S-au impus atunci Pulhac si Baltoi in detrimentul lui E.Nicu. Timpul insa l-a revansat pe cel ce se identifica astazi cu numele campionilor.

5 Noiembrie 2005, acum 4 ani, apar primele semne ale depasirii unui nou prag. La Urziceni, Unirea surclaseaza pe tinerii ceferisti de sub Grant cu 6-1. Aplauzele aveau sa fie primite la finalul stagiaturii, atunci cand dupa meciurile de baraj promoveaza in primele 18 din Romania. Din cei ce au evoluat in disputele cu Forex si Oradea se mai gasesc astazi Rusescu si E.Nicu.

Cu 3 ani in urma, pe 3 noiembrie 2006, Dan Petrescu contabiliza intaiul rezultat de egalitate pe banca tehnica a alb-albastrilor in campionat, 0-0 cu Argesul lui Dorinel. Era al 5-lea meci ca antrenor la Urziceni, “Bursucul” avand un inceput greu marcat prin 3 infrangeri in primele 4 jocuri.

Vara lui 2007, renegatul din Ghencea, Mihai Stoica, soseste-n Baragan, iar in micutul oras se naste “formula castigatoare din fotbalul actual”.

Pe 4 noiembrie 2007, acum exact 2 ani, Unirea reuseste sa plece neinvinsa din Giulesti, iar antrenorul da o palma morala celor ce l-au izgonit din “Potcoava”. Finalul editiei a consemnat o alta premiera – calificarea in Cupa Uefa.

7 noiembrie 2008, Unirea castiga al 10-lea meci in sezon (Unirea-Otelul 3-1) si se plaseaza in urmarirea dinamovistilor, singurii aflati inaintea lor. Profesionalismul a invins iar pe 10 iunie Urziceniul isi adjudeca dreptul de a participa in Grupele UCL din postura de campioana.

4 noiembrie 2009, F.C. Unirea Valahorum Urziceni se pregateste de un nou pas, un pas mic pentru fotbal dar imens pentru Romania: OPTIMILE UCL.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 5 =