brazil 2014

Azi se joacă 24 de meciuri în cele 9 grupe pe care s-a împărțit zona europeană în goana după biletele pentru turneul organizat de Brazilia anul viitor. Dacă pe noi ne interesează meciul României cu Turcia, cât se poate de important în lupta pentru locul doi din Grupa D, sunt echipe care și-au făcut mult mai bine lecțiile și au posibilitatea să obțină calificarea pentru turneul final chiar azi.

Olanda, din grupa noastră, Elveția ( E ), Germania ( C ) și Italia ( B ) sunt cele patru naționale care începând din această noapte pot începe deja să își planifice voiajul de vara viitoare în țara lui Pele. Dar să luăm grupele pe rând, încercând să vedem cum stau treburile în fiecare dintre ele.

Grupa A.

Se joacă azi Macedonia – Scotia si Țara Galilor – Serbia.

În această grupă nu sunt prea multe de decis, iar pentru ca Belgia si Croatia nu joacă în această etapă, meciurile de azi nu au o prea mare relevanță în clasament.

grupa 1

Grupa B

Se joacă azi Armenia – Danemarca, Italia – Cehia și Malta – Bulgaria.

În cazul în care înving azi Cehia, italienii s-ar califica în premieră la un turneu final când mai sunt de disputat două etape din meciurile de calificare. Meciul se va juca pe Juventus Stadium, iar la gazde revine Balotelli în atac. Bulgaria, Danemarca, Cehia și Armenia se bat pentru locul doi, iar meciurile de azi se anunță cât se poate de încinse, în special cel de la Erevan. Curios e faptul că Armenia a pierdut toate meciurile jucate pe teren propriu, cele nouă puncte din clasamentul de mai jos obținându-le din deplasari, în meciurile cu Malta, Cehia și cu rivala de azi, Danemarca.

grupa b

Grupa C

Se joacă azi Kazahstan – Suedia, Insulele Feroe – Germania si Austria – Irlanda

Germania a condus in clasamentul acestei grupe încă de la startul cursei pentru calificare și nu ar trebui sa aibă probleme în mica insulă din nordul continentului. Ba mai mult, în cazul în care Suedia nu învinge Kazahstanul, nemții au calificarea din punct de vedere matematic in buzunar. Un eventual eșec al Suediei le-ar da aer și Austriei sau Irlandei, naționale care se află la trei puncte în spatele scandinavilor.

grupa c

Grupa D

Azi se joaca România – Turcia, Andorra – Olanda și Ungaria – Estonia

Mai mult ca sigur, Olanda va câștiga în Andorra și va fi sigură de calificare și din punct de vedere matematic în cazul în care naționala noastră nu bate Turcia. În ceea ce privește soarta locului doi din această grupă, atât timp cât nu vom pierde cu Turcia în această seară, nu ar trebui să mai avem probleme în păstrarea lui. Urmează meciurile cu Andorra ( 11 octombrie ) și Estonia ( 15 octombrie ), însă de data asta e improbabil să ne mai împiedicăm pe ultima sută de metri.

grupa d

Grupa E

Azi se joacă Norvegia – Elveția, Islanda – Albania și Cipru – Slovenia

O grupă mai slăbuță ca valoare a naționalelor, în care pentru primul loc încă mai au opțiuni patru din cele șase echipe care o formează. Cele mai mari șanse le are Elveția, care ar putea obține azi calificarea dacă învinge Norvegia, cu condiția ca Islanda și Albania să termine meciul lor la egalitate.

grupa e

Grupa F

Azi se joacă Rusia – Israel și Luxemburg – Irlanda de Nord

Nu joacă Portugalia în această grupă, așa că Rusia are ocazia de a trece pe primul loc în clasament și ar putea aborda ultimele două meciuri, cu Luxemburg și Azerbaidjan fiind aproape sigură de calificarea directă.

grupa f

Grupa G

Azi se joacă Lituania – Liechtenstein, Slovacia – Bosnia-Herțegovina și Grecia – Letonia

O altă grupă slăbuță cu trei echipe implicate în lupta pentru ocuparea primului loc. Bosniacii au pierdut vineri, surprinzător, cu Slovacia pe teren propriu și le-au dat posibilitatea grecilor de a îi ajunge în clasament.

grupa g

Grupa H

Azi se joacă San Marino – Polonia și Ucraina – Anglia

Meci ușor pentru polonezi, care mai păstrează ceva speranțe la calificare, însă pentru ei urmează două meciuri grele, cu Ucraina și Anglia, echipe care se vor întâlni astăzi într-un meci decisiv pentru ocuparea primei poziții in clasamentul grupei.

grupa h

Grupa I

Azi se joacă Georgia – Finlanda și Belarus – Franța

Franța a înșirat cinci meciuri fără să înscrie măcar un gol și are norocul că în grupa sa nu sunt echipe care să aibă prea mari pretenții nici măcar la locul doi, pentru că Spania a cam pus tot piciorul pe primul loc.

grupa i

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × three =