Pariurile live înseamnă adrenalină în stare pură, mai ales când în joc este o miză mare. Dacă vrem să trăim la intensitate maximă fiecare fază dintr-un meci, pariem pe el. „Pariurile din mers” sunt asociate în principal cu cei care joacă pentru divertisment, în timp ce pariurile pre-meci sunt preferate de profesioniștii pentru care această îndeletnicire nu reprezintă o distracție.

Așadar, dacă vrem să ne jucăm în adevăratul sens al cuvântului, punem bani pe un meci pe care îl urmărim. De exemplu, ne uităm la un meci din Belgia, între Oostende și Mouscron. În mod normal, numele acestor echipe nu ne spun mare lucru, nu am avea de ce să fim implicați emoțional. Totul s-ar schimba radical dacă am paria pe număr de cornere (sau pe goluri, sau pe cartonașe). Pulsul ar crește la fiecare atac, de fiecare dată când mingea s-ar apropia de linia de fund.  Dacă suntem pe stadion, trăirile se amplifică, pentru că ne simțim parte din joc.

Aceasta este una dintre caracteristicile favorabile ale pariurilor pe evenimente aflate în desfășurare. Alte trăsături care le diferențiază în mod fundamental de pariurile pre-meci ar fi:

1. Cotele variabile

Cotele se actualizează automat în funcție de evoluția scorului și de raportul de forțe de pe teren. Rareori casele de pariuri au oameni care actualizează „manual” cotele, ținând cont și de evoluția jocului, poate doar la meciurile foarte importante. Fluctuația cotelor poate fi interpretată ca un avantaj pentru parior. Dacă vrem să mizăm pe selecția „peste 0.5 goluri” în prima repriză a unui meci, cota din minutul 15 va fi considerabil mai mare decât cea pre-meci. Evident, există pericolul să se înscrie până în acel minut.

2. Pot fi decise în timp record

Un pariu live se poate decide și în 2-3 minute din momentul în care a fost plasat. De exemplu, în minutul 20 al unui meci, observăm că se joacă pe contre, apărând ocazii mari de gol la ambele porți. Așadar, este foarte probabil să se marcheze. Plasăm un pariu pe gol marcat în intervalul de timp curent, până în minutul 29:50. Sunt șanse mari ca pariul să fie decis favorabil în minutele următoare. Apoi putem să mizăm pe gol marcat în intervalul 30 – 45. Avem ocazia să punem un număr mare de pariuri într-un timp scurt, care ne pot crește banca foarte repede. Cu puțin noroc, din mai multe pariuri pe cote mai mici ne putem dubla bugetul într-un singur meci. Dacă am fi pariat pre-meci, aveam nevoie de o cotă de 2.00.

3. Oferă elemente esențiale pentru analiza meciului

Atunci când plasăm un pariu pre-meci, ne raportăm la echipele probabile și la niște supoziții despre cum s-ar putea desfășura jocul. Când pariem live, avem date certe atât despre jucătorii folosiți, cât și despre strategiile celor doi antrenori. Parafrazând un clișeu din fotbal, vedem „cine își dorește mai mult victoria”.

Pe site-uri precum cel al pariorilor online în România se găsesc mai multe articole foarte utile despre cum se pariază live. Experții ne îndeamnă să fim foarte atenți, pentru că pariurile pe evenimente aflate în desfășurare sunt cu două tăișuri: ne pot crește rapid banca, dar la fel de bine ne pot falimenta. Tocmai excesul de adrenalină care duce distracția la cote maxime este cel mai mare dușman al pariorului, pentru că îi întunecă judecata. Se iau decizii la cald, nu pe baza unui raționament construit pe argumente.

Alte recomandări sunt să mizăm doar pe echipe pe care le cunoaștem și să nu plasăm pariuri care țin strict de noroc, pe selecții de genul „ce echipa va avea primul aut” sau „ce echipă va primi primul cartonaș galben”. Am lăsat la urmă poate cel mai important sfat: să pariem doar pe meciuri pe care le putem urmări, fie pe platforma operatorului, fie la televizor sau pe alte site-uri. Succes!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here