Nou record mondial stabilit de echilibristul Nik Wallenda ( SUA ) după ce a reușit să parcurgă distanța dintre două turnuri zgârâie-nori din Chicago făr cabluri de siguranță. Wallenda a mers pe sârmă între turnurile Marina City ( 180 metri înalțime ) și Leo Burnett ( 204 m ), pe o pantă de 19% și cu vânt ce îi bătea din față cu o viteză de peste 30 de km/h.

nik wallenda marina city leo burnett chicago
sursă foto elcomercio.pe

Aventura a durat aproximativ șapte minute, iar diferența de nivel dintre cele două clădiri echivala cu înalțimea unui bloc de opt etaje. Câteva minute mai târziu, Wallenda a străbătut cei 30 de metri ce separă cele două turnuri ale clădirii Marina City … legat la ochi, fără să utilizeze cabluri de siguranță. Așa cum o făcuse și cu câteva momente înainte.

Evenimentul a fost transmis de către postul Discovery Max în peste 220 de țări de pe întreg mapamondul, iar de la față locului Wallenda a fost urmărit de aproximativ 50 000 de persoane. De altfel, transmisiunea televiziunii a avut o întârzâiere de 10 secunda, marjă luată pentru a evita imagini trimise live cu o posibilă căzătură a echilibristului. Wallenda a recunoscut ulterior că ”au fost momente în care mi-au tremurat picioarele”, însă o dată trecute emoțiile a fost tentat să scoată camera foto pentru a își face un selfie de la 200 de metri înalțime.

nik wallenda marina city chicago
sursă foto chicagoist.com

Nik Wallenda nu e la prima ispravă de acest gen, mai ales că vine dintr-o familie de artiști ai circului, o trupă de acrobați care au început să dea spectacole unde pe finalul secolului 18 în Austria. S-au instalat în 1920 în Statele Unite și acolo s-a născut Nik, care până acum, cu cele două stabilite duminică, deține nu mai puțin de zece recorduri de profil. Mama sa, Delilah, îi crează încălțămintea cu care pășește pe cabluri, unchiul său, Mike, e cel care se ocupă cu instalarea cablurilor, iar soția și cei trei copii îl ajută să se antreneze.

nick wallenda gran canyon colorado
sursă foto wallenda.heraldtribune.com

În 2012 a mers cei 550 care despart Canada și Statele Unite peste cascada Niagara, având un public de 120 000 de persoane, iar anul trecut a plutit peste Marele Canion din Colorado, la o înâlțime de 455 de metri cu un vânt ce îi biciuia fața cu o viteză de peste 80 km/h.

nik wallenda cascada niagara
sursă foto democratandchronicle.com

La finalul călătoriei făcute peste Niagara, Wallenda a scos pașaportul pe care îl avea înfășurat într-o folie de plastic pentru a îl prezenta vameșilor canadieni. Aceștia l-au întrebat care este motivul călătoriei, iar el a răspuns ” Vreau să fiu sursă de inspirație pentru oameni din lumea întreagă. Urmați-vă visele, nu le abandonați niciodată„. Ușor de zis, greu de făcut atunci când te afli la sute de metri înalțime, având ca bază de sprijin doar cei cinci centimetri lățime cât are cablul pe care merge Wallenda.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =