de claudiu bancu

Zăpada nu mai contenește să cadă împreunandu-se cu vântul ce bate, de parcă știe că așa trebuie să fie iarna. Privind din deal peste sat, nu se mai văd decât coșurile ce fumegă mai ceva ca o locomotivă cu abur. Din toate bordeiele, unul parcă e mai luminat și mai plin de viață ; poate și din cauza unui du-te-vino al omuletilor îmbrăcați în verde ; unu’ dintre ei a dat cu ușa de perete când a intrat și scuturandu-se de zăpadă a strigat :

– Altaaa scrisoare Moșule !!! De data asta din România – zise omulețul fluturând un petec de hârtie înghețată.
– Citește, te rog – se auzi o voce blândă
– Paaaai , ..așa…expeditor – Fotbalul ..care te întreabă dacă lucrezi și în ianuarie .
– În ianuarie ?? …mda ,te rog continuă .
– Păi spune că în ianuarie sunt nu știu ce alegeri la federație .. iar Fotbalul e foarte trist că nu e băgat în seama de șeful actual , și ar dori cadou o schimbare !

….câteva momente de tăcere…
– România zici ? (spuse Moș Crăciun puțin încruntat) . Ianuarie ?..hmm ,ne trebuiește câteva milioane de Reni să intervin acolo. Să vedem ce putem face . Îmi place numele asta – Fotbalul . Încă ceva , poți să-mi aduci ,te rog , scrisoarea de la băiețelul Mircea S ?… aș vrea să o recitesc .

Spunând acestea Moș Crăciun se așeză pe scaun ; gânditor și mângâindu-și barba albă -Fotbalul ăsta parcă a fost un Rege odat’ sau încă mai este !? ; de ce îmi scrie mie un Rege?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here