svindal

Norvegianul Aksel Lund Svindal, campion olimpic în 2010, multiplu campion mondial și de două ori câștigător al Cupei Mondiale la schi alpin, va pierde tot sezonul ce urmează să înceapă după ce a suferit o fractură la tendonul lui Achile.

Anunțul l-a făcut chiar el pe facebook. Învingător în 25 de probe din cadrul Cupei Mondiale, competiție ce va începe săptămâna viitoare și pe care a câștigat-o în 2007 și 2009, Svindal ratează startul din cauza unei miuțe cu colegii de echipă:

”Uneori se mai întâmplă și lucruri absurde ca acesta ( shit happens a fost expresia utilizată de norvegian ). După o scurtă cursă cu echipa la Solden ( Tirol -Austria, acolo începe week-end-ul viitor Cupa Mondială ) am început să ne jucăm cu un balon de volei, pasându-l unul altuia, fără să atingă solul. Dintr-o dată mi-am dat seama că ceva nu e in regulă cu piciorul meu. Am mers imediat la spitalul din Innsbruck, unde am fost diagnosticat cu fractură la tendonul lui Achile, iar după cinci minute am și fost operat. E o leziune complicată, care sosește în cel mai prost moment posibil, chiar înainte de a începe sezonul, însă nu îmi rămâne altceva decât să privesc în față. După cum am spus, shit happens, explică Svindal, care va fi nevoit să stea departe de pistele de schi timp de circa trei-patru luni de zile.

Svindal era unul dintre marii favoriții la câștigarea Cupei Mondiale în acest sezon, după ce anul trecut a terminat competiția pe locul doi, în spatele austriacului Marcel Hirscher.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + eight =