Jose Mourinho va deveni miercuri seară cel mai tânăr antrenor din istorie care atinge cota 100 de meciuri în Liga Campionilor.

Povestea de dragoste dintre Mourinho și Liga Campionilor a început în 2002, atunci când era pe banca tehnică a celor de la Porto, după care, pe rând, a ajuns la Chelsea, Inter și acum, la Real Madrid. Portughezul bate acest record având doar 49 de ani și va fi al cincilea antrenor din istoria acestei competiții care atinge această cifră de meciuri după italianul Carlo Ancelotti ( 51 ani ), francezul Arsene Wenger și germanul Ottmar Hitzfield ( aveau 58 de ani amândoi ) și Alex Ferguson ( 62 ).

Meciul de debut al lui Mourinho în Liga Campionilor a fost chiar în fața actualei sale formații, Real Madrid, pe Santiago Bernabeu, pe 12 februarie 2002, Porto fiind învinsă atunci cu scorul de 1-0. După doar doi ani, Mourinho câștiga prima sa Ligă a Campionilor cu Porto, învingând în finală pe AS Monaco, iar după alți șase ani, pe același Santiago Bernabeu, a câștigat și cea de-a doua Ligă a Campionilor, de această dată cu Inter în fața celor de la Bayern Munchen.

Și totuși, echipa cu care a jucat cele mai multe meciuri în cea mai importantă competiție europeană la nivel de cluburi este Chelsea, nu mai puțin de 33, cifră pe care ar putea să o depășească la actuala echipă, cu Real Madrid disputând 28 de meciuri în Champions League.

O altă curiozitate, ar fi faptul că din cele 99 de meciuri, în 12 i-a avut ca rivali pe cei de la Barcelona, dintr-un total de 33 de rivali diferiți. Bilanțul lui până acum este: 99 meciuri – 54 victorii – 25 egaluri – 20 înfrângeri.

De altfel, într-un interviu acordat ziarului ”Economico”, Mourinho spune că stadionul său preferat este San Siro pentru că ”Știu că unii mă vor critica, însă prefer San Siro pentru meciurile pe care le jucam acasă. Sunt unici atunci când susțin echipa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − two =