valentino marq marquezÎn urmă cu șapte ani de zile, Marc Marquez era doar un puști-promisiune în lumea motociclismului, în timp ce Valentino Rossi ajunsese deja pe tronul celui care domina această disciplină sportivă.

Ani mai târziu, italianul renaște din cenușa care îl acoperise la Ducati însă îl are în coasta sa tocmai pe acel puști căruia în urmă cu șapte ani îi dăruia o machetă auto.

Cursa fără rival pentru Lorenzo

Campionul en-titre nu a avut probleme în Marele Premiu din Qatar, câștigând prima cursă a anului, în fața lui Rossi ( Yamaha ) și Marquez ( Honda ), începând actualul sezon așa cum l-a terminat și pe cel trecut.

Cu Lorenzo conducând cursa cap-coadă și scăpat în fața, lupta s-a dus pentru celelalte locuri de pe podium, cu o spectaculoasă revenire a lui Rossi de pe poziția a șaptea acolo unde ajunsese tot dintr-o greșeală proprie și o senzațională luptă dusă de acesta pentru locul doi cu debutantul Marc Marquez, puștiul din fotografia de mai sus. Dând lecții de cum se depășește, Rossi și-a dus motocicleta spre locul secund, în timp ce colegul său de echipă, Jorge Lorenzo, câștiga cursa cu peste șapte secunde avans.

Aceasta a fost doar prima etapă a unui sezon care se anunță extrem de interesant, cu un Valentino Rossi dornic să demonstreze că mai are multe de spus, cu un Jorge Lorenzo mai în vână ca niciodată și cu bobocul Marq Marquez cu gândul să surprindă pe toată lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 5 =